Bierpassie Magazine viert zijn 100ste editie

Media / News

Op 5 september 2023 verschijnt het 100ste nummer van Bierpassie Magazine. Al 25 jaar lang brengt de Antwerpse uitgever en biersommelier Ben Vinken samen met zijn team om de drie maanden een nieuwe editie uit. Het magazine brengt al een kwarteeuw alle informatie, proeverijen, recensies, foodpairings, getuigenissen en nieuwigheden uit het Belgische bierlandschap. De 100ste editie is volgens de uitgever een feestelijk nummer, waarin het beste van 25 jaar Bierpassie Magazine naar voor gebracht wordt. Het nummer wordt uitgebracht op 10.000 exemplaren, zowel in het Frans als in het Nederlands, en verdeeld voor 6,95 EUR via de dagbladhandel en gratis via de bierwinkels van Prik&Tik.

Uitgever en biersommelier Ben Vinken heeft naar eigen zeggen een missie: bier naar een hoger niveau tillen. Samen heeft het redactieteam zo’n 150 jaar ervaring op de teller, en dat maakt het blad naar eigen zeggen onmisbaar in de bierwereld. In een digitale wereld wordt Bierpassie Magazine vandaag nog altijd op luxepapier uitgegeven, iets wat volgens het bedrijf bijzonder geapprecieerd wordt door het trouwe lezerspubliek. Het jubileumnummer is bijzonder

 

 fraai, klinkt het: met een speciale, glanzende cover en een centerfold met Bens 25 favoriete bieren. De bierfoto’s van de hand van Joris Luyten moeten de bierliefhebbers doen watertanden: "Als je het blad leest, krijg je sowieso goesting in een goed glas bier," zegt Ben. "Dat heeft veel te maken met de smakelijke beelden. Het succes van het magazine zit hem uiteraard ook in de unieke verhalen die schuilgaan achter elke pint. Mensen staan er vaak niet bij stil welk vernuftig proces daarachter zit, hoeveel passie daarin gestoken wordt. De titel Bierpassie Magazine is daarom voor mij, na 25 jaar, nog steeds relevant. Ik ben bijzonder trots op het team én op het 100ste nummer. Ik kijk ernaar uit om Bierpassie Magazine de komende jaren nog verder te laten groeien." Voor de verjaardag van Bierpassie werd ook een speciaal bier ontwikkeld, Saison de Bièrepassion van Brouwerij De Glazen Toren uit Erpe-Mere. Saison De Bièrepassion is een blond bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt volgens de aloude Henegouwse Saisontraditie. Het wordt als zuiver natuurbier niet gefilterd, en is te verkrijgen in de winkels van Prik&Tik.

Het papieren jubileumnummer is te koop in de dagbladhandel, of online via de online webshop op www.beerpassion.com, voor de prijs van 6,95 euro. Drankenhandel Prik&Tik voorziet 2.000 gratis exemplaren. Nummer 100 verschijnt trouwens in de week waarin de Belgian Beer World in het Brusselse beursgebouw opengaat. Een gelukkig toeval, maar vooral een hoogdag voor het Belgisch bier.