Bigtrees brengt Vlamingen thuis in de toekomst

Crea / News

De Vlaamse Overheid wil alle Vlamingen en lokale overheden er bewust van maken dat we in de toekomst anders moeten gaan wonen. Centraal staat een online woontest. Bigtrees zet mee haar schouders onder het project.

“Eerst en vooral doopten we het initiatief ‘Thuis in de Toekomst’. Logisch. We willen onderzoeken hoe de Vlaming zich in de toekomst beter thuis kan voelen,” aldus Henk Ghesquiere, strateeg bij Bigtrees. “Daarna zijn we ons gaan afvragen hoe we zo’n campagne het best in de markt kunnen zetten. We willen niet alleen zo veel mogelijk deelnemers aan de online woontest. Als duurzaam bureau willen we Vlamingen ook overtuigen dat ze echt beter worden van het toekomstige wonen.”

In zijn campagne focust Bigtrees dan ook op de voordelen van het nieuwe wonen voor elke Vlaming. Voor de uitwerking werkten ze nauw samen met De Kwekerij. Zij bouwden de papieren maquettes die je terugziet in print, op social en in de televisiespots. Daarnaast sloeg het bureau ook de handen in elkaar met Radio 2. Naar aanleiding van ‘Thuis in de Toekomst’ maakten De Madammen drie reportages rond het thema wonen.

De campagne loopt momenteel op televisie, via social media en online bannering. Om de campagne ook lokaal te verspreiden, maakte Bigtrees communicatie toolkits voor lokale gemeentebesturen. Handig, want hoe meer inwoners de test invullen, hoe beter de resultaten waarop ze hun woonbeleid kunnen stoelen.

Nog voor de campagne effectief van start ging was ‘Thuis in de Toekomst’ al een succes. Maar liefst 218 (van de 300) Vlaamse gemeentebesturen gaven zich op als deelnemende gemeente en communiceren mee over de woontest. De woontest zelf invullen? Dat doe je op de campagnewebsite

Credits
Client: Wonen Vlaanderen
Client contacts: Sofie Houvenaghel, Hilde Luyts, Liesbeth Deboelpaep en Sylvie Deroo
Agency: Bigtrees
Account: Jole Leyseele
Strategie: Henk Ghesquiere
Creative Director: Bouke Zoete
Creatie: Steven Vanhecke
Design: Phebe Van der Meulen en Suzanne Petersen
Papercraft: De Kwekerij
Animatie: De Kwekerij
Sound design: Klankwerk
Website en test: Tree Company
Methodologie: Tri.zone