BLACK+DECKER wil gezonde lucht voor iedereen

Communication / News

BLACK+DECKER 2 low resDagelijks ademen we een cocktail van fijn stof en stikstofoxiden in. Deze chemische stoffen komen uit de meest onverwachte hoeken: niet alleen uit de verbrandingsmotoren van auto’s en vliegtuigen, maar ook uit zaken in en rondom ons huis zoals houtkachels, schoonmaakproducten en verf. Zelfs het gereedschap dat we gebruiken in onze eigen tuin kan onze lucht ernstig vervuilen. So long frisse lentelucht…
Het debat rond de luchtvervuiling in België is een zeer actueel thema. In november 2017 riepen 96 artsen en experts de Brusselse regering op om zes duidelijke maatregelen te nemen om de dodende luchtvervuiling in de hoofdstad aan te pakken. Greenpeace toonde in een recent onderzoek aan dat de luchtkwaliteit in teveel lagere scholen zorgwekkend is of ronduit slecht. En in maart 2018 lanceerden De Universiteit Antwerpen, De Vlaamse Milieumaatschappij en De Standaard CurieuzeNeuzen, het grootste burgeronderzoek ooit naar de luchtkwaliteit in Vlaanderen. Al deze initiatieven hebben hetzelfde doel voor ogen: gezonde lucht voor iedereen. Gezonde lucht is niet alleen essentieel voor onze gezondheid, het stimuleert ook verfrissende ideeën.
BLACK+DECKER 1 low resBLACK+DECKER wil zijn steentje bijdragen en lanceert een bewustwordingscampagne om de luchtkwaliteit in onze tuin te verbeteren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat luchtvervuiling ook in onze eigen tuin kan ontstaan. Op benzine aangedreven tweetakt grasmachines die een uur draaien zijn bijvoorbeeld even vervuilend als een gemiddelde wagen die 550 kilometer aflegt. Met deze campagne roept BLACK+DECKER Belgen op om zelf bij te dragen aan gezonde lucht met een duidelijke call to action: maak van je tuin een lage-emissiezone.
BLACK+DECKER wil met dit initiatief duizenden Belgen stimuleren om te kiezen voor een CO2-vrije tuin, met als doel om tot 4.000.000m2 extra lage-emissiezone te creëren. Hiermee wil het bedrijf niet alleen de burger bereiken, maar ook gemeenteraadsleden, burgemeesters, staatssecretarissen, de Federaal Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid en de Vlaams Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. In een open brief roept BLACK+DECKER deze beleidsmakers op om naast bestaande regelingen, zoals fiscale voordelen voor elektrische auto’s en ecocheques, ook de aankoop van duurzaam, elektrisch accu-tuingereedschap aan te moedigen door middel van fiscale voordelen, federale premies of gemeentelijke subsidies.