Blij puur, blijf Spa met Happiness en Spa Waters

Crea / News

“Blijf puur. Blijf Spa” Dat is de essentie van de nieuwe campagne die Happiness voor Spa Waters creëerde. Het merk moedigt ons dan ook aan om consequent, een leven lang, voor puur te blijven gaan. En voor al het pure van Spa. Met andere woorden: drink beter, om beter te leven. De campagne startte op 21 maart 2022 en loopt in België en Nederland, met een 30" en een 60” film, OOH + DOOH in 36m2 en 2m2, een radiocampagne in Nederland + Spotify 3D audio, een digitale campagne, OLV 15" + 6" en een social-media campagne.

Deze campagne maakt deel uit van de tweede strategische stap van het merk Spa.
De eerste stap is gericht op het versterken van de associatie tussen zuiverheid en het Spa-merk. Een eerste stap geïllustreerd door de campagne "Eeuwig puur" die letterlijk aantoont dat Spa-water zijn oorsprong vindt in de bewaarde en ultrabeschermde regio van de Venen. Een eerste stap is brand centric. De tweede fase is bedoeld om meer consumentgericht te zijn, deze keer om te laten zien wat puurheid betekent in het leven van consumenten. Om het een boost te geven van functionele maar ook emotionele relevantie. Het is in deze tweede strategische stap dat de gloednieuwe campagne voor Spa-water past.

De inzichten

Volgens een representatieve studie van het onderzoeksbureau Indiville onder meer dan 1.000 Belgen weten we dat gezonder leven bovenaan ons verlanglijstje staat. Mensen hechten zelfs meer belang aan hun eigen gezondheid (72%) dan aan hun gezin (69%) of hun individuele vrijheid (34%). Wie zegt gezond te leven, denkt meteen aan gezond eten (48%), op de voet gevolgd door voldoende bewegen (44%). Maar slechts 8% van de Belgen legt een rechtstreeks verband tussen “gezond leven” en “beter drinken”. Dit is wat Spa wil veranderen, omdat beter drinken een even belangrijke rol speelt bij het behoud van uw gezondheid. En zo beter te leven. Beter drinken begint met voldoende hydratatie. 2/3 van de Belgen zegt echter minder te drinken dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een volwassene, namelijk 1,5 liter water. En slechts 5% geeft aan meer dan 2 liter per dag te drinken.
En we weten dat voldoende dagelijkse hydratatie essentieel is om ons lichaam te ontdoen van opgehoopte gifstoffen en onzuiverheden. En deze zuiveringsroutine die essentieel is voor de gezondheid van ons lichaam, hoe kan deze beter worden toegepast dan door het drinken van 100% puur mineraalwater, natuurlijk gefilterd door de rotsen in de Ardennen. 100% puur, onaangetast door mensenhanden en 100% puur zonder chemische of microbiologische behandeling.

Het creatieve idee
Wat Happiness en Spa Waters in de TV-spot op een emotionele manier willen communiceren, is dat je je lichaam de zuiverheid die het verdient, zuiverheid gesymboliseerd door de foetus en de foetushouding, niet alleen moet aanbieden wanneer je zwanger bent of als baby of een kleine kind, maar wel gedurende ons hele leven, ongeacht onze leeftijd. Ons lichaam zal ons er dankbaar voor zijn. Dit is de reden waarom het merk Spa ons aanmoedigt om puur te blijven, om Spa te blijven. Met andere woorden, beter drinken om beter te leven.