Bonka Circus en Radio 1 vinden emoties universeler dan muziekklassiekers

Crea / News

Vanaf 4 april 2022 start de Classics 1000 op Radio 1. Twee weken lang hoor je de 1000 favoriete nummers van de Radio 1-luisteraars, met als apotheose de top 100 op zaterdag 16 april. Bonka Circus ontwikkelde een campagne om te stemmen voor en te luisteren naar deze lijst.

Het concept voor deze campagne is ontstaan uit het inzicht dat klassiekers minder tijdloos zijn dan de emoties die aan dat nummer verbonden zijn. Klassiekers associeer je met belangrijke momenten in je leven: je eerste lief of net je eerste break-up, een vakantie met vrienden of je coming-out... Voor elke generatie zijn dat andere nummers. De emoties rond zulke momenten daarentegen zijn universeel. Vandaar de lijn “Hoewel emoties hetzelfde blijven, kunnen classics veranderen.”

Een rijke koepel die in tal van uitingen wordt ingevuld op televisie en op sociale media. In de spot volgen we hoe een tiener een break-up ervaart in de jaren 70, 90 en 2000. De muziek verandert per tijdperk, het hartzeer blijft even hard. Op sociale media gaan we in dialoog om te ontdekken welke nummers Radio 1-luisteraars aan welke emotionele momenten koppelen. Akkoord, er is alvast 1 zekerheid: Kerstmis = Mariah Careys “All I want for Christmas”. 

Credits

Client: Radio 1

Agency: Bonka Circus

Client contact: Gunther Van Acker, Danny Van der Elst, Jan Knudde

Project Management: Iris Warnants

Client Service Director: Julie Proesmans

Strategic Director: Peter Verbiest

Creatives: Auke Moonen, Alexander Noten

Creative Director: Bart Gielen

Design: Gilles Valkenborg

Production: De Machine

Director: Tobias Deruwe

Sound VRT: Herwig Verhovert