Bonka Circus en Too Good To Go redden uw frigo

Crea / News

Belgen gooien elk jaar per kop gemiddeld 345 kilo eten weg. Tijdens de zomer piekt onze voedselverspilling: wie vertrekt of terugkomt van vakantie gooit al snel 1,8 kilo verse voedsel weg. Om die voedselverspilling aan te kaarten en aan te pakken sloegen Bonka Circus en Too Good To Go de handen in elkaar met enkele food-influencers: nét voor ze op vakantie vertrokken kookten ze hun frigo leeg en plaatsen de inhoud ervan op Too Good To Go. Zo werden hun frigo’s voor heel even een Too Good To Go-selling point. De verschillende aangeboden gerechten waren in een mum van tijd uitverkocht.

“We kennen het allemaal: terugkomen van op reis en een frigo vol beschimmeld voedsel terugvinden. Da’s niet alleen zonde van de vervelende opkuis, maar ook van de voedselverspilling,” vertelt Jesse Vanophalvens, CD bij Bonka Circus. “Om dat probleem aan te kaarten, besloten we samen te werken met verschillende food-influencers die - nét voor ze op reis vertrekken - hun koelkast leegkoken en de gerechten aanbieden op Too Good To Go. Zo hoef je voor één keer niet al watertandend de foto’s van je influencers te liken, maar kan je ze ook écht eens proeven. En je redt er voedsel mee,” besluit de CD van het Leuvense bureau.

Onder andere @Mamavanvijf, @ascookedbyginger, @leslieencuisine en @marieanca namen deel aan de campagne én kookten vóór ze op reis vertrokken hun frigo leeg. De klaargemaakte gerechten werden te koop aangeboden in de Too Good To Go-app en waren in een mum van tijd uitverkocht. Bij thuiskomst van de vakantie kiezen de verschillende influencers ook voor het gemak en vullen ze hun frigo opnieuw met Too Good To Go-producten.

Credits
Klant: Too Good To Go
Klant contact: Dorien Janssens, Kenny Defrijn, Kiki Hautekeete
Creatief Directeur: Jesse Vanophalvens
Creatives: Marc-Richard Vanderheyden, Lennert Vedts
Account Manager: Kristof Debacker
Design: Gilles Valkenborg
Influencers: BeInfluence
Talent: @Mamavanvijf, @ascookedbyginger, @leslieencuisine, @marieanca
PR: Ann Maes