Bonka Circus vlamt zonder vlammen in huis

Crea / News

Dienstmededeling van de FOD Binnenlandse zaken, Bebat en Netwerk Brandweer: je e-bike of e-step foutief opladen kan brandgevaar veroorzaken. Bonka Circus ging de uitdaging aan om dit op een creatieve manier aan te kaarten bij het grote publiek.

Je elektrische fiets of step opladen voelt als de normaalste en veiligste zaak ter wereld aan. Maar als het fout gebeurt, kan het ook heel wat schade veroorzaken. Niet alleen aan je elektrische fiets of step, maar ook aan je huis, je favoriete spullen en je geliefden... Om mensen bewust te maken van dit gevaar schreven de FOD Binnenlandse zaken, Bebat en Netwerk Brandweer een aanbesteding uit, die Bonka Circus won.

Bonka Circus introduceert een visueel opvallend beeld met veel stopping-power dat het potentiële gevaar van een ladende e-bike of e-step aantoont. We zien een huiselijke setting, waar het silhouette van een elektrische fiets of step in de muur staat gebrand. "Door de brandhaard steeds in een huiselijke sfeer te plaatsen creëren we een emotionele en herkenbare sfeer. De persoonlijke spullen, huisdieren en familiefoto’s zorgen voor een sense of urgency en vergroten de kans op gedragsverandering," vertelt Frederik Van den Bril, senior creative bij Bonka Circus.

Dit visuele idee werd vertaald naar een brede communicatiecampagne die focust op het creëren van bewustzijn én de doelgroep nieuwsgierig maakt naar het juiste gedrag. Kristof Debacker, account manager bij Bonka Circus, vult aan: "In social media wordt er gewerkt in twee fases. In de awareness-fase focussen we op het creëren van bewustzijn en nieuwsgierigheid. Eenmaal mensen zich bewust zijn van het probleem, reiken we in de consideration-fase de juiste oplossingen aan met concrete en laagdrempelige tips."

Er werden verschillende materialen ontwikkeld zoals roll-up banners en flyers. Vlammen met je e-bike of e-step doe je voortaan zonder vlammen in huis.

Credits

Client: FOD Binnenlandse zaken, Bebat, Netwerk Brandweer, Rezonwal en Brusselse Hoofdstedelijke Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp of Brandweer Brussel
Agency: Bonka Circus
Account Manager: Kristof Debacker
Creative Director: Jesse Vanophalvens
Creatives: Frederik Van Den Bril, Lennert Vedts
Design: Gilles Valkenborg, Elke Broothaers
Retouche: Mieke Geenen
Media: We Are Digital