Born in Antwerp sluit af met driedaags evenement

Agenda / Communication / Crea / Design / Innovation / Marketing / Media / Native / News / Retail

Born In Antwerp

Born in Antwerp zette het voorbije jaar creatief talent van eigen bodem in de kijker. Gedurende het hele jaar kwam heel wat Antwerps creatief talent samen om hun passie, ideeën en dromen te delen.  Om dit project met een knaller van formaat af te sluiten en nog een laatste maal de creativiteit van de stad in de verf te zetten, organiseert Born in Antwerp samen met Flanders DC het driedaags slotevenement works van 30 september tot en met 2 oktober.

Works vertaalt onder leiding van Flanders DC en Stad Antwerpen de ondernemingszin van 36 creatieven op een toegankelijke en visuele manier. “Antwerpen telt meer dan 9.000 creatieve ondernemers verdeeld over 12 verschillende sectoren," vertelt Nora Weytjens, senior project manager bij Flanders DC. Stad Antwerpen zette deze al in de kijker met het themajaar Born in Antwerp. Vaak staat het werk van de creatieve ondernemer centraal, maar blijft de manier waarop hij er een business omheen bouwt onderbelicht. Flanders DC en Stad Antwerpen willen hier met works verandering in brengen. Works neemt je van 30 september tot en met 2 oktober mee op een parcours doorheen de Antwerpse binnenstad. Wat kan je verwachten tijdens deze driedaagse? Een leerrijk evenement, installaties, workshops en vooral veel inspirerende verhalen.

Inspiration works is in dat kader niet te missen. Met dit gratis interactief stadsparcours, gedesigned door theMoodstudio, ontdekken de deelnemers aan de hand van installaties de meest inventieve ondernemers van vandaag, onder die Bent Van Looy, Luc Tuymans en Christian Wijnants. Maar Antwerpen telt nog veel meer creatieve ondernemers - 9.145 om exact te zijn. Het is dit cijfer dat theMoodstudio inspireerde om ook één grote installatie te maken - een soort openluchtmuseum dat op zaterdag bij zonsondergang tot leven komt met een live performance op de Godefriduskaai. Ook op andere, verrassende locaties in de binnenstad kan je proeven van wat de creatieve ondernemer in petto heeft. Ga dus zeker langs de Botanische tuin, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, de Sint-Jorispoort en de Sint-Andriesplaats.

Heb je zelf actief of ambities in de creatieve sector? Schrijf je in voor Talking works. Tijdens dit evenement kan je namelijk met een aantal creatieve ondernemers in groep discussiëren over topics die hen nauw aan het hart liggen. Het evenement heeft op vrijdag 30 september van 16u tot 18u plaats in Loods 22, naast het hoofdkwartier van Born in Antwerp. De toegang gratis. inschrijven kan via deze link.

Wie maar niet genoeg kan krijgen van works kan terecht op haar website.  Daar is ook het programma te vinden. Bezoekers vinden er 36 interviews met verschillende creatieve ondernemers van vandaag. Zo lees je onder andere het verhaal van Sofie Lemaire, Stef Kamil Carlens en designer Ben Storms waarin ze hun advies, ervaringen en ups en downs delen. Studio Coffeeklatch tekent voor tekst en beeld van de site.

Inspirationworks-DesignbyCedricEtienne-theMoodstud.jpg