Bowling en Peter de Cupere ontdekken het parfum van Vlaanderen

Crea / News

We kunnen momenteel niet reizen, maar waarom kunnen we onze toeristische en culturele troeven niet vertalen in een geurbeleving, dacht Bowling? Peter de Cupere (de internationaal gerenommeerde geurkunstenaar) nam deze uitdaging graag aan. Speciaal voor het International Travel Forum van Toerisme Vlaanderen creëerde hij drie geuren geïnspireerd op de schoonheid van Vlaanderen: erfgoed en Vlaamse Meesters, natuur, chocolade.

Dit online congres vindt plaats op van 9 en 10 februari. Vlaamse aanbieders en internationale partners krijgen de kans om lezingen te volgen, virtueel met elkaar te netwerken en deals te sluiten. Het centrale thema van het forum is ‘Ontdek Vlaanderen met al je zintuigen’.

Meer nog dan een beeld roept een geur sterke associaties en emoties op. De internationale deelnemers kregen na inschrijving een pakketje thuis geleverd met drie geurstalen: Master Tincture (Vlaamse Meesters), Walking Momento (natuur) en Guilty Pleasure (chocolade). Om mentaal naar Vlaanderen te reizen, werden ze gevraagd de geur te verstuiven op de huid of in de kamer en gelijktijdig naar een specifiek luisterfragment te luisteren via een QR-code die op de uitnodiging staat.

Ik was verrast en uiterst gecharmeerd hoe Bowling mijn drie geurcomposities in een auditief verhaal wisten te vertalen. Wanneer je naar de verhalen luistert en de geuren opsnuift, komt de wereld waarover de verhalen gaan in synergie met de geuren tot leven. Nog meer dan met visuele beelden, zie en ervaar je mentaal ons erfgoed, onze natuur en onze gastronomie. Je beleeft het,” zegt Peter de Cupere.

Bowling stond eveneens in voor de vormgeving van de digitale ontmoetingsplaats met verschillende themakamers, een centrale lobby, persoonlijke meetings,...

Credits
Klant: Toerisme Vlaanderen
Contactpersoon: Jan De Greve
Agency: Bowling Brands
Creatief directeur: Christophe Ghewy
Project manager: Romy Vierhouten
Geurkunstenaar: Peter de Cupere
Luisterfragmenten: Paul Wauters
Design: Sam Allemand, Dennis Deckx
Illustraties: Lucia Biancalana & Dennis Deckx
Geluidsstudio: Sonhouse
Druk & verzending: Omnilevel