Bowling in de bres voor dierenrechten

gaia

Crea / News

 gaia

Bowling heeft de afgelopen maand drie projecten gerealiseerd in opdracht van Gaia. De eerste is een radiocampagne: BIGS VOOR BOEREN voert actie tegen de pijnlijke castratie van biggen. De meeste varkensboeren castreren pasgeboren biggen door met een mes in de balzak te snijden en de teelballen te verwijderen. GAIA klaagt al jaren aan dat deze ingreep bijzonder pijnlijk en traumatisch is voor de jonge dieren. Er zijn bovendien alternatieven die veel diervriendelijker zijn. Heel wat boeren weigeren echter te erkennen dat dit pijnlijk is, ook al schreeuwen de biggen het uit van de pijn. Het was dan ook hoog tijd voor een pedagogische radiospot waar de varkensboeren ondergedompeld worden in een biggentaalbad. De campagne schakelde behalve radio ook banners in.

gaia

De tweede campagne, BLOEDTRANEN, protesteert tegen het schapenleed tijdens het Offerfeest. Ze schakelde behalve 2m²-affiches ook rijdende buitenreclameen sociale media. Tijdens het Offerfeest voerde dierenrechtenorganisatie GAIA publiek actie tegen het onverdoofd ritueel slachten. Om het standpunt van Gaia op een symbolische manier vorm te geven, creëerde Bowling een grote afbeelding van een schaap, dat live bloed begon te huilen.

 

De derde campagne van Bowling voor Gaia heet Gaia in uw testament. Deze campagne is niet gebonden aan een specifieke actie of dierenleed, maar loopt het hele jaar. Ze maakt gebruik van advertenties en banners.

gaia