Bozar omarmt Google Arts & Culture

Bozar (1)

Communication / News

BozarOp 8 november 2016 wordt Bozar online toegankelijk dankzij de deelname aan het platform Google Arts & Culture. In samenwerking met het Google Cultural Institute ontwikkelde Bozar een waaier aan inhouden en ervaringen, gaande van een virtueel bezoek aan het gebouw dat Victor Horta ontwierp tot een artistieke ervaring in 360° en de verkenning van meer dan 110 archiefstukken die de geschiedenis van het Paleis voor Schone Kunsten in beeld brengen.

Wie zich vanop zijn computer of smartphone verbindt met het platform Google Arts & Culture kan dankzij Street View virtueel door de gangen van het Paleis wandelen. Dit is een uitbreiding van de tentoonstelling The Centre for Fine Arts of Victor Horta (die nu in Bozar te zien is tot 8 februari 2017). Het Google Cardboard masker zorgt voor een belevenis in 360° en wekt de illusie van een totale onderdompeling in de Hortahal of de Henry Le Boeufzaal.

Op lange termijn blijft Bozar het platform Google Arts & Culture voeden met een visuele en verhalende inhoud die een band heeft met de geschiedenis en de programmering van het Paleis. “De samenwerking met Google Arts & Culture is voor Bozar een grote stap voorwaarts om bezoekers een sterkere digitale ervaring te bieden. Bozar wil uitgroeien tot een laboratorium voor culturele en maatschappelijke innovatie. Ons nieuwe digitale platform biedt bezoekers verschillende tools om cultuur virtueel en anders te ervaren, maar het stimuleert kunstenaars en onderzoekers ook om samen nieuwe velden en tools te verkennen,” zegt
Paul Dujardin, chief executive officer en artistic director Bozar.

“Dankzij deze samenwerking kan het grote publiek op een unieke manier de geschiedenis en de culturele programmering van BOZAR ervaren, en dat op alle dragers. Surfers in België, Japan of Brazilië kunnen van nu af aan in het verleden en het heden van BOZAR duiken en de magnifieke hallen in 360° bewonderen,” zegt Laurent Gaveau, directeur het Lab van het Google Cultural Institute.