BPACT en AMS gaan nauwer samenwerken

News / Research

Antwerp Management School

Deze week tekenden BPACT en Antwerp Management School (AMS) een intentieverklaring om in de toekomst nauwer te gaan samenwerken. Beide partijen zien de opbouw, uitbouw en optimale werking van een grootschalig online survey-panel als een piste om zinvol onderzoek te combineren met wetenschappelijke diepgang.

AMS is een vooraanstaande business school, aanbieder van voortgezette managementopleidingen en op maat aangepaste dienstverleningsprojecten. Daarbij streeft ze naar ‘state-of-the-art management knowledge’. Samen met BPACT engageert ze zich nu expliciet tot praktijkgericht relevant onderzoek met wetenschappelijke aanpak en inzichten. « Zinvol onderzoek, uitgevoerd volgens hoge kwaliteitsstandaarden, is immers een kritische succesfactor voor economische en sociale ontwikkeling in het algemeen en voor het nemen van juiste managementbeslissingen in bedrijven en organisaties in het bijzonder », stelt Prof. Dr. Bart Cambré (Associate Dean of Research). « De samenwerking met BPACT, een bureau dat eenzelfde focus op kwaliteit heeft als AMS, is dan ook bijzonder waardevol voor ons beide ».

De focus van de samenwerking ent zich op 3 doelen: kwaliteitsbewaking van online onderzoek en online panels (waarvoor wetenschappelijk onderzoek zal uitgevoerd worden naar diverse aspecten van onlineonderzoek), nieuwe producten en diensten in verband met online panels uitwerken (voor AMS en BPACT kan dit resulteren in een optimaler en kwaliteitsvol aanbod naar allerlei interne en externe stakeholders en partners) en de uitbouw van een groter en breder panel.