Brandhome en OUTtv samen voor diversiteit

Agenda / Awards / News

Pink Brand of the Year Award

Het communicatiebureau Brandhome organiseert dit jaar, in samenwerking met de gay Telenet-zender OUTtv, Pink Brand of the Year. De initiatiefnemers gaan hierbij op zoek naar nationale en internationale bedrijven die hun diversiteitsbeleid onder de aandacht willen brengen. Wie uiteindelijk met de begeerde Pink Brand of the Year Award naar huis gaat en zich het meest LGBTQ-vriendelijke bedrijf mag noemen, wordt deze zomer bekendgemaakt.

Bedrijven die openlijk de LGBTQ-community steunen, krijgen dit jaar de kans om hun werk en hun beleid erkend te zien. Jef Pelkmans, strategy manager bij Brandhome legt uit: « Als we het nieuws mogen geloven, wordt verdraagzaamheid alsmaar meer op de proef gesteld. We willen daarom bedrijven belonen die zich engageren voor een open mindset. Door verschillen in onze samenleving op een positieve manier te omarmen, maken zij mee het verschil. » « Als Europese tv-zender voor de gay-minded ervaren we dat veel bedrijven de potentie van deze doelgroep vergeten of negeren in hun mediaplan, » gaat Marc Putman, ceo van OUTtv Europe verder. « Wij zijn ervan overtuigd dat we met dit initiatief bedrijven en hun medewerkers bewuster kunnen maken van de relevantie van deze koopkrachtige doelgroep. »

Naast het bekronen van organisaties en merken die de LGBTQ-gemeenschap publiekelijk een hart onder de riem steken via een reclamecampagnes, maken bedrijven die diversiteit integreren in hun intern communicatiebeleid of als diversiteitsambassadeur ook kans op een award. Zo kunnen merken en organisaties zich opgeven in drie verschillende categorieën. Inschrijven kan tot 30 april 2017 via www.pinkbrandoftheyear.com.Het is intussen de vierde keer dat Pink Brand of the Year georganiseerd wordt. De awarduitreiking richt zich niet enkel op de LGBTQ-gemeenschap, maar op diversiteit in het algemeen. Na het verzamelen van de kandidaten worden de nominaties op de website van Pink Brand of the Year bekendgemaakt en kan elk bedrijf zijn nominatie individueel promoten.

De genomineerden en de uiteindelijke winnaars worden in de zomer van 2017 bekendgemaakt tijdens een awardshow met afterparty in de Cargo Club discotheek (voormalige Red&Blue) in Antwerpen. Naast het bekendmaken van de grote winnaars door verschillende bekende Vlamingen, wordt de avond ingevuld met entertainment en liveacts. Tijdens de vorige editie waren onder meer Jani Kazaltzis, Kate Ryan, Bart De Wever, Robin Vissenaekens, Truus Druyts, Peter Platel, Sven Pichal en Wim De Vilder aanwezig om de winnende merken publiekelijk toe te juichen. Bekijk hieonder alvast de reportage van de vorige editie.