BRANDY BRENGT DE SOUND VAN VTM NIEUWS NAAR 2020

Crea / Media / News

Het samenbrengen van alle nieuwsredacties van DPG Media zorgde ervoor dat VTM Nieuws na 31 jaar Vilvoorde verliet en voortaan het hoogtechnologische hart uitmaakt van News City in hartje Antwerpen. De nieuwe setting ging niet alleen gepaard met een nieuwe look & feel. Ook de sound kreeg een grondige update. Brandy verzamelde een internationaal team van toptalent om de ambitie van het project ook auditief te ondersteunen.

Brandy produceerde de nieuwe generiek, bumpers en beds voor vtm Nieuws en Het Weer. Daarmee laat het Brusselse producent van sonic branding zich steeds vaker horen op televisie. Twee jaar geleden tekende het team van creatief directeur Tom Van der Biest ook al voor de auditieve rebranding van VTM Nieuws.

“We wilden bij VTM Nieuws bakens verzetten. Natuurlijk met een grootse sound die de klasse en credibility van VTM Nieuws mee in de verf zet. Door intensief samen te werken met het art direction team hebben we beeld en geluid helemaal op elkaar kunnen afstemmen. En dat voel je als kijker aan de flow van de uitzending,” zegt Tom Van der Biest.

Naast het sounddesign van de televisie- of streamingbrands als VTM GO, VTM of Vitaya produceerde Brandy recent ook de muziek voor het opsporingsprogramma “Faroek”.