Bridgeneers boost met Essenscia de transitie naar duurzaamheid

Crea / News / Sustainability

PMD-zakken omtoveren tot kostbare grondstof? CO2 vangen en hergebruiken? Zorgen voor beter reycleerbare verpakkingen of afvalwater slim zuiveren? Het is maar een greep uit hoe acht jongprofessionals binnen de chemie, farma en life sciences zorgen voor de duurzame innovaties van morgen. Straf werk, dat vindt ook Essenscia, de Belgische sectorfederatie. Bridgeneers werkte dan ook een opvallende social campagne uit om Eline, Nasim, Jelle en de anderen in de kijker te zetten. Maak kennis met de transitieboosters.

Acht transitieboosters geven de transitie naar een duurzame sector letterlijk een gezicht. Bridgeneers en Essenscia selecteerden acht transitieboosters die zich elke dag inzetten voor producten, processen, materialen, geneesmiddelen en behandelingen die helpen om mee de omslag te maken naar een meer duurzame en gezonde samenleving.

Hoe ze dat elk op hun eigen manier precies doen ontdek je in een socialmediacampagne waarin ze zelf vertellen over de impact van het werk op onze maatschappij. “Als transitiebooster bij Agfa zoek ik continu naar verbeteringen om nog milieuvriendelijker te werken,” reageert Eline (Agfa-Gevaert). “Ik ben trots dat ik met topwetenschappers kan werken aan duurzame fosfortoepassingen,” klinkt het bij Nasim (Prayon). “CO2 opvangen en opslaan is een echte gamechanger tegen klimaatverandering,” zegt Jelle (BASF). 

Benieuwd naar hun volledig verhaal? Check deze website en hou LinkedIn, Instagram, Facebook en YouTube zeker in de gaten.

 

 

 

- Eléonore (Ineos): “Mijn werk heeft directe impact op de recycleerbaarheid van verpakkingen in de supermarkt”

- Eline (Agfa-Gevaert): “Als transitiebooster bij Agfa zoek ik continu naar verbeteringen om nog milieuvriendelijker te werken.”

- Pieter-Jan (GSK): “De ambitie van ons bedrijf is niet min. Tegen 2030 willen we onze CO2-uitstoot met 80% verminderen.”

- Nasim (Prayon): “Ik ben trots dat ik met topwetenschappers kan werken aan duurzame fosfortoepassingen”

- Kâline (Takeda): “Wij behandelen meer dan 250.000 patiënten wereldwijd. De impact van ons werk op hun levenskwaliteit is enorm.”