Bridgeneers en Broederlijk Delen zetten politici op de wip

Crea / News

Een opvallend beeld in het Federaal Parlement gisteren: de zevenjarige Sen nodigde enkele politici uit om plaats te nemen op een reuzewip. Een wip zoals je die in iedere speeltuin vindt, maar dan nét iets anders. Want 'lichtgewicht' Sen slaagde er keer op keer in om de politieke 'zwaargewichten' de lucht in te tillen. Met deze symbolische actie lanceerde Broederlijk Delen de 25%-revolutie, een campagne uit de koker van communicatiebureau Bridgeneers die de positieve kracht van de minderheid benadrukt.

Met 25% kunnen we het 100% anders doen. De slogan waarmee Broederlijk Delen een duurzame revolutie op gang wil brengen is niet uit de lucht gegrepen. Want uit onderzoek blijkt dat een kwart van de bevolking volstaat om verandering in de samenleving te realiseren.

Om die boodschap duidelijk te maken, kwam de ngo niet alleen met een straffe documentaire en een heus manifest op de proppen, als stunt installeerde ze een speciaal ontworpen wip waarbij politici aan de lijve ondervonden dat als een minderheid zijn gewicht in de schaal legt, dat genoeg kan zijn om de situatie te doen kantelen.

Een beeld dat niet alleen bij de politici indruk maakte – hun verbaasde blik liegt er niet om – maar als onderdeel van de brede campagne toont het ook het grote publiek dat een andere economische realiteit en duurzame oplossingen mogelijk zijn.

Credits

Foto’s: Thomas De Boever
Videomateriaal: Jeroen Broeckx