Bridgeneers en Stop it Now! lanceren podcast die je niet vergeet

Crea / News

Hoe zou jij reageren als je ontdekt dat iemand in je directe omgeving pedofiele gevoelens heeft? De meeste mensen gaan door een rollercoaster aan emoties. Van ongeloof, verdriet en teleurstelling tot kwaadheid. Dat was de insteek van de campagne die Bridgeneers en Stop it Now! een halfjaar geleden lanceerden om naasten ervan bewust te maken dat er ook hulp voor hen bestaat.

Want heel vaak durven familie, vrienden of partners er met niemand over te praten. Om hen duidelijk te maken er hulp is, werd de campagne in mei gelanceerd met een opvallende actie. Stop it Now! en Bridgeneers stuurden toen een dagboek naar de pers met pakkende getuigenissen van naasten van mensen met pedofiele gevoelens. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. De stunt kreeg veel media-aandacht en haalde zelfs het nieuws.   

 In het verlengde van die campagne lanceren Bridgeneers en Stop it Now! op 18 november een podcastreeks met gelijkaardige verhalen. Dat doen ze in samenwerking met Veerle Segers, de podcastmaker die vorige week nog bekroond werd met ‘Na de Storm’.  

 In ‘De dag die ik nooit meer vergeet’ getuigen Ilse en Katrien over wat je meemaakt als iemand die je graag ziet zich inlaat met fysiek of online kindermisbruik. Ze vertellen over het hele proces: van de ontdekking tot wat de toekomst nog brengt. Om de anonimiteit te waarborgen, spraken stemacteurs de afleveringen in. Verschillende experten vullen de getuigenissen aan met hun ervaring. Zowel een therapeut, de federale politie, een criminoloog als een klinische psycholoog geven in de podcast duiding.  

‘De dag die ik nooit meer vergeet’ werd gelanceerd op 18 november, de Europese Dag voor de Bescherming van Kinderen tegen Seksuele Uitbuiting en Seksueel Misbruik. Om de reeks zeker de aandacht te geven die ze verdient, volgt hierop een tweede golf van de socialmediacampagne. 

 Je kunt De dag die ik nooit meer vergeet’ beluisteren via Spotify of je favoriete podcastapp.