Bridgeneers en Verso doen je Ecoswitchen

Crea / News

Bridgeneers maakt website voor meer dan 10.000 sociale ondernemingen met als doel de meest impactvolle ecologische switch te organiseren.

Dat fietsend naar het werk bollen goed is voor het milieu weet je al. Er valt echter meer te rapen! Je ochtendcroissant is tegen dat je achter je pc zit alweer verteerd. Je ruzie met je partner diezelfde ochtend hopelijk ook. En je collega’s en baas, die maak je gelukkig omdat jij door al deze dingen goed gemutst bent. Ja, met die fiets haalde je meer dan alleen je tweewieler uit de kast. Via Ecoswitch komen de niet minder dan 10 000 sociale ondernemingen in ons land er nu alles over te weten! “Alles uit de kast halen voor je collega’s én het milieu?  Doe de ecoswitch!”  Deze campagnezin valt meteen met de deur in huis. Maar weest gerust, ze hebben het over veel méér dan fietsen alleen. Welke impact heeft het energiezuiniger maken van je kantoorgebouw? Hoe kan je milieubewust vervoer stimuleren bij je werknemer? En is een lokale appel beter dan een banaan uit Peru?

Ecoswitch is een initiatief van Verso, Vlaams Welzijnsverbond, Groep Maatwerk, Sociare, SOM en Zorggezind. Samen staan ze aan het roer om de meest impactvolle ecologische switch te organiseren die ooit heeft plaatsgevonden. In niet minder dan 10.000 sociale ondernemingen wil Ecoswitch de komende jaren een gedragsverandering teweegbrengen. De naam, de branding, de communicatietoolkit én de website die Bridgeneers daarvoor ontwierp? Wel, die helpen daarbij. Stap voor stap. Of trap per trap als het met de fiets is.

Duurzaam doet deugd. Dat is het motto voor Ecoswitch. Want een duurzaam leven is niet alleen goed voor het klimaat en milieu. Het bevordert ook een gezondere levensstijl voor je werknemer of klant, is kostenbesparend voor jou als ondernemer, geeft ons allemaal frissere lucht en water, laat ons bewuster consumeren én draagt ook nog eens bij aan een gezondere planeet voor al onze kinderen en kleinkinderen. Klinkt als een win-win nietwaar? Of als een mooie sprint, als het met de fiets is.

De Ecoswitch website is een eerste duwtje in de rug voor alle sociale ondernemingen.  Want ook op je fiets kan je dat duwtje al eens gebruiken.