Bridgeneers gooit phishers in de vergeetput

Crea / News

Krijg jij ook steeds vaker sms’jes met de vraag om een snelheidsboete te betalen? Of e-mails die van je bank lijken te komen en om je pincode vragen? Je bent niet de enige. Haast niemand is tegenwoordig veilig voor de tsunami aan valse berichten die ons overspoelt. Alleen: niet iedereen is de oplichters of ‘phishers’ te slim af. Omdat vele mensen nog te vaak in de val trappen, lanceert het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) een handige waarschuwingsapp die deel uitmaakt van een nieuwe sensibiliseringscampagne, die op 16 november van start gaat. Communicatiebureau Bridgeneers stak de boodschap ook deze keer in een opvallend middeleeuws kostuum.

Oplichting is van alle tijden. Maar digitaal opgelicht worden in de middeleeuwen? Dat kan alleen in de televisiespots van de nieuwe CCB-campagne. Daarin tonen Sien Eggers als koningin en Patrick Ridremont als koning in de Franstalige versie (in Vlaanderen onder andere bekend van zijn rol als Cyberflik in de Netflix-serie Unité 42) dat we af en toe wel wat hulp kunnen gebruiken als het aankomt op de stroom berichten die elke dag op ons afkomt. Gelukkig behoedt de hofhouding hun voor onheil, net zoals de waarschuwingsapp van Safeonweb dat voor de hedendaagse internetgebruiker doet.

De bijhorende radiospots baden in dezelfde middeleeuwse sfeer. Daarin rijmen de personages er niet alleen op los, hun boodschap is ook hier duidelijk: wees slimmer dan een phisher en download de Safeonweb app. Ook op social media doet Bridgeneers de campagne volop leven. En op de bankterminals krijg je volgende aloude middeleeuwse wijsheid mee: Al beloven ze u goud ofte bier, uw pincode geeft U enkel hier!