Ben Segers en Tijs Vanneste vullen hun zakken voor Bridgeneers

Crea / News

Waarom mannen graag samen de afvalzakken buiten zetten? Om bij te praten over ‘die van ons’ natuurlijk. En als die mannen Ben Segers en Tijs Vanneste heten, weet je dat een Kempische knipoog nooit ver weg is. Samen met IOK Afvalbeheer en Fost Plus maakte Bridgeneers een televisiespot over de nieuwe blauwe afvalzak. De boodschap: sorteren wordt eenvoudiger nu bijna alle plastic verpakkingen in dezelfde zak thuishoren.

In de bekende blauwe PMD-zak was er enkel plaats voor plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. Ondertussen schakelden alle Belgische gemeenten over naar een blauwe zak waarin ook andere plastic verpakkingen mogen worden verzameld. Denk maar aan potjes, schaaltjes, bakjes, folies en zakken.

In de Kempen zijn die nieuwe regels van toepassing sinds 1 april. En dat zagen de intercommunale ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) en Fost Plus graag aangekondigd op RTV en via een socialemediacampagne.

Na een eerste succesvolle samenwerking met Bridgeneers tekenden Ben Segers en Tijs Vanneste opnieuw present als humoristisch duo van dienst. Propere jongens komen graag op voor de schone zaak. En zeker als dat kan in hun eigen sappige Kempische tongval. Naast de televisiespot, die van 9 tot 23 april te zien is op RTV, vond ook een bloopervideo zijn weg via sociale media. En met succes, want de populaire video kent een razende start en wordt gretig opgepikt door gemeentebesturen, bedrijven, scholen en media die maar wat graag op de kar springen.