Bridgeneers maakt het verschil met elke schil

Crea / News

Al enkele jaren op een rij maakt Bridgeneers de campagne van Afvalvrij mei. En dit in opdracht van Limburg.net, de afvalintercommunale van Limburg en Diest. Dit jaar draait alles rond organisch afval. Want hoe slimmer iedereen daarmee omspringt, hoe minder afval er in rook opgaat. Bridgeneers schakelde comedian Ehran Demirci in als peter van de campagne. Ehran zoekt uit hoe elke schil het verschil maakt. Dat leverde interessante video content op voor de website en social media. Ehran leert van chefkok Jeroen De Pauw wat Zero Waste Cooking is. Hij praat met specialist Walter Eevers (directeur R&D bij Vito)over de energiewaarde van keukenafval en vraagt zich af of het onze energiefactuur kan verlagen. Hij verneemt van een compostmeester hoe je goede compost maakt en docent-onderzoeker Evert Vanecht (UCLL) vertelt Ehran hoe fruitafval gerecycleerd wordt tot appelleer.

In Het Schoonste Magazine gaat Ehran op bezoek bij zijn moeder. Een krak in slim omspringen met organisch afval. Het beste bewijs dat je dit met de paplepel kan meekrijgen én meegeven. Iets wat deze campagne zeker stimuleert, want tijdens de campagneweken wordt duidelijk hoe iedereen met elke schil mee het verschil kan maken.

Zo is het in mei elke maandag Restjesdag. De pavés in Het Belang Van Limburg met restjesrecepten en de social posts inspireren om geen eten meer weg te gooien en er iets lekkers mee te maken. Ook op TV Limburg kookt televisiekok Laurens Snykers met restjes. Daarnaast bedacht Bridgeneers een wedstrijd om de Slimste Sorteerder van Limburg te verkiezen. Verschillende gemeentes nemen het tegen elkaar op. Een inwoner van elke gemeente test zijn kennis en kunde over organisch afval. De afleveringen zijn te zien op TVL.

Dat het Afvalvrij mei is, zullen de inwoners van Limburg en Diest de komende weken zeker weten en zien. Want alle middelen worden ingezet: TV Limburg, 2M2 affiches, bussen, digitale schermen in verschillende gemeentes, social media en advertenties in Het Belang van Limburg. Zelfs een Abribus wordt gevuld met echte laagjes organisch afval, die stilaan zullen veranderen in compost.

Wie naast deze campagne kijkt, is geen wereldburger, maar een alien.

Credits

KLANT:            Limburg.net

BUREAU:         Team Bridgeneers