Bridgeneers toont cijfers sociaal werk om trots op te zijn

Crea / News

Sociaal werkers zijn de bruggenbouwers van de samenleving. Zonder hen zouden kwetsbare mensen niet gezien, niet gehoord en zelfs vergeten worden. Met alle gevolgen van dien. Iedereen heeft dus belang bij het werk van sociaal werkers. Daarom maakte Bridgeneers, in opdracht van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG), een campagne om het grote publiek hiervan bewust te maken. De World Social Work Day op 21 maart was hiervoor de aanleiding.

Iedereen de kans geven om deel te nemen aan het maatschappelijk leven is niet enkel de job van zo'n 80.000 sociaal werkers, maar ook hun passie. Elke dag doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat in onze samenleving niemand achterblijft. Ook al is dat soms allesbehalve eenvoudig.

Dat blijkt uit zes getuigenissen van zes straffe mensen, met heel uiteenlopende profielen in de sociale sector. Zij vormen de basis van de vervolgcampagne die Bridgeneers voor WVG maakte. Wegens succes komen er zes interessante verhalen bij. Opnieuw kozen sociaal werkers elk een cijfer dat voor hen belangrijk is en iets vertelt over het belang van hun werk. Stuk voor stuk cijfers om trots op te zijn.

30 mensen in armoede een stem geven in het klimaatdebat helpt politici bijvoorbeeld om door een armoedebril te kunnen kijken voor ze beslissingen nemen. 58 dakloze jongeren opnieuw een thuis geven, zorgt ervoor dat ze een echte toekomst kunnen uitbouwen. 37 anderstaligen die ook in hun vrije tijd Nederlands kunnen oefenen, gaan makkelijker deelnemen aan andere activiteiten, enz. Allemaal manieren om mensen eerlijkere kansen te geven.

Fotograaf en documentairemaker Jimmy Kets stelde zijn camera scherp op een aantal verbluffende cijfers, en de mensen achter die cijfers. Net als vorig jaar mondde het verhaal van de sociaal werkers uit in zes sterke affiches, video's, content voor de website SterkSociaalwerk.be en getargette posts. Met het pakkend verhaal van Musti Önlen, de laatste strohalm van dakloze jongeren, worden ook studenten aangesproken. Het is wel héél duidelijk dat sociaal werk telt om iedereen te laten meetellen.

Credits

Concept, creatie en productie: Team Bridgeneers
Fotograaf en regisseur: Jimmy Kets