Bridgeneers zet brandweerkoor in voor brandveilige feesten

Crea / News

Het eindejaar is een tijd vol met gezellige feesten. Maar het is spijtig genoeg ook een periode vol met brandgevaar. En dat weten ze bij de brandweer maar al te goed: zij moeten nog regelmatig uitrukken voor ongevallen met kaarsen, kerstlichtjes en fonduestellen. Om iedereen bewust te maken van die gevaren, lanceert Wonen Vlaanderen daarom samen met Netwerk Brandweer een opvallende campagne tijdens de eindejaarsfeesten. Ook communicatiebureau Bridgeneers stond paraat om die waarschuwingen luid te doen weerklinken. En met een stunt waarbij een brandweerkoor de hoofdrol speelt, mag je dat wel héél letterlijk nemen.

Stille Nacht, Wij zijn van Wacht

Neem een brandweerkazerne, verplaats enkele interventievoertuigen en klap in je handen: ziedaar de perfect galm om te repeteren voor een prachtig kerstlied. Maar wel één met een opvallende tekst én gezongen door echte brandweerlieden. Want voor deze campagne verzamelde Bridgeneers niet alleen zingende brandweermannen en -vrouwen uit het hele land, het communicatiebureau zorgde ook voor een aangepaste tekst. Het resultaat? Een versie van ‘Stille Nacht’ met strofen die niet gaan over een heerlijke rustige kerstavond, maar over de gevaren van struikelende katten, brandende nepbaarden en kortsluiting in je kerstboomlichtjes.

Live op de kerstmarkt

Na flink wat oefenen, trok het brandweerkoor naar de Leuvense kerstmarkt om er een verrassingsoptreden te geven. Met 30 kloeke stemmen die stuk voor stuk uitgedost waren in volle interventiekledij, bracht het brandweerkoor een overtuigende live versie van het lied. Het opvallende optreden en de enthousiaste reacties van voorbijgangers zijn te bekijken in de aftermovie die Wonen Vlaanderen en Netwerk Brandweer op sociale media verspreiden. Het nummer werd, in het bijzijn van de minister gelanceerd op JOE FM en is gratis te downloaden. Binnenkort dus niet enkel in uw playlist maar hopelijk ook in die van uw plaatselijke winkelstraat. Steden en gemeentes worden warmgemaakt om deze brandveilige sound mee te verspreiden via de kerstmuziek in de straten. Genoeg waarschuwingen om dit jaar extra brandveilig te feesten dus!

Het nummer opnemen in je playlist? Download het hier: Download het hier!