Broadkat creëert Belgische YouTube Academie voor digital video

Innovation / Media / News

BroadkatBroadkat, een videobranding bedrijf, creëert Think like Georgia, een Belgische YouTube Academie die een nieuwe ontmoetingsplaats moet zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in video marketing. Één keer per maand geeft Georgia haar openhartige advies over de trends en de best practices van de ietwat gecompliceerde videomarketingwereld. Dit project, met een innovatief karakter, is eigenlijk de eerste Academy in het land dat gewijd is aan de digitale sector.

Waarom Youtube? Vandaag de dag kan een marketingcampagne alleen kwalitatief zijn als het gekozen kanaal correspondeert met het hart van de gekozen strategie. In termen van digitale video bestaat er een breed scala aan kanalen, waarvan meerdere populair zijn. Maar YouTube is de onbetwiste leider. Om deze reden is beslist dat Think like Georgia haar pijlen zal richten op Youtube en haar miljoenen gebruikers.

Video is ondertussen een essentieel onderdeel voor een digitale strategie. Momenteel is video, met 80% van het online gebruik, het meest bekeken type content op internet. Na Google is Youtube, met drie miljard zoekopdrachten per maand, de tweede grootste zoekmachine ter wereld. De informatie hierop wordt grotendeels geconsumeerd op mobiele wijze, wat ten koste gaat van consumptie van traditionele media zoals televisie.

Think like Georgia werpt licht op de rivaliteit tussen Youtube en traditionele media op informatieve wijze. De video’s informeren de kijkers over het te gebruiken format en de samenhang van de keuze voor videoformats. De video-serie is bedoeld voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van digitale video of het vergroten van hun kennis daarvan, elk met een kans om een expert op het onderwerp geworden.