Brugge, Antwerpen en Amsterdam: what’s next?

Communication / News

Skin Branding Agency betrok recent nieuwe kantoren in Antwerpen. Het bureau behoudt zijn hoofdkwartier in Brugge en zint na de opening van een vestiging in Amsterdam op internationale erkenning van zijn expertise. Wij gingen langs bij founder Kurt De Vlieghere en managing director Ruth Bossuyt.

In 2006, nu 16 jaar geleden, richtte Kurt De Vlieghere in Brugge een eigen bedrijf op en al heel snel kwam David van Gessel erbij. Een nieuw branding agency was geboren: SKINN BRANDING AGENCY (jawel, zelf spellen ze dat helemaal met hoofdletters). Gaandeweg kwam ook Kurts echtgenote Ruth Bossuyt aan boord, als managing director. “Skinn ontwikkelt merken via drie cruciale stappen,” legt zij de werking van Skinn uit: “Via brand strategy, brand definition en brand experience.” Dat kan om nieuwe merken gaan, maar ook om bestaande merken, bijvoorbeeld het optimaliseren van een merk. “Maar we nemen niet zomaar alles aan,” verduidelijkt Kurt De Vlieghere: “Het moet altijd om een merkoefening gaan. Voor pure marketingacties of voor campagnes kunnen merken niet bij ons terecht. Maar binnen ons werkveld werken we 360° rond merkontwikkeling en merkoptimalisatie.” Op die manier bedient Skinn tal van middelgrote én grote klanten – ze ontwikkelen zo’n 50 merken per jaar, en behouden een langetermijnrelatie met zo’n 200 klanten.

Lokaal talent

Skinn heeft ongeveer 60 mensen in dienst: zo’n 30 in Brugge, 20 in Antwerpen en 10 in Amsterdam. Antwerpen en Amsterdam. Om in die steden nieuwe klanten te bereiken? “Neen,” lacht Ruth Bossuyt. “Om meer talent te kunnen aantrekken. Niets tegen Brugge, natuurlijk, maar Antwerpen heeft gewoon meer kritische massa. Toen we hier wilden starten, kregen we véél meer reactie op vacatures dan wat we gewend waren in Brugge. Hetzelfde geldt voor Amsterdam, waar veel creatief talent rondloopt. De mailbox ontplofte er. In dat Amsterdams team zit zelfs maar één Nederlandse, dat is een internationaal team.” De aanwezigheid in Antwerpen en Amsterdam lokte onrechtstreeks wel interesse uit van opdrachtgevers. Zo werkte Skinn ondertussen al voor Stad Antwerpen en enkele in en rond Antwerpen gevestigde bedrijven.

>>> LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN PUB MAGAZINE