Brussel, dat zijn wij allemaal

Crea / News

MetroNL_MIVB_LovesBrussels[1]Na de dramatische gebeurtenissen van vorige week wilde de MIVB een boodschap van steun en solidariteit sturen naar alle mensen die op de een of andere manier verbonden zijn met Brussel. "We werden zelf in het hart getroffen en moesten vaststellen hoe machteloos we zijn tegen blind geweld," verklaart reclamebureau van dienst Mortierbrigade, dat de boodschap in een affiche goot. "Het is het ergste dat een stad en een publiek vervoersbedrijf kan overkomen."

"De MIVB is er om mensen te verbinden, samen te brengen en op ontdekking te sturen om de relatie met Brussel te versterken," licht Mortierbrigade toe. "De MIVB is niet zomaar een vervoersmaatschappij, maar de schakel tussen iedereen die hier werkt, woont, feest en beleeft. En dat moet zo blijven, wat er ook gebeurt. Wij houden van Brussel en willen die liefde en betrokkenheid blijven uitdragen.  Daarom dat wij die boodschap wensten te delen met iedereen die onze stad een warm hart toedraagt. De grote mediapartners waren meteen bereid om onze boodschap in spoedtempo te verspreiden en ook in het buitenland konden we rekenen op grote solidariteit. Openbaar vervoersmaatschappijen in Italië, Chili, Rusland, Hong Kong en talloze andere landen deelden onze ode aan Brussel en onderstreepten zo het belang van internationale solidariteit. Want waar we ook zijn: Brussel, dat zijn wij allemaal."

Mortierbrigade tekent voor de affiche, Barbara Vandekonijnen voor de illustratie. De actie zorgde wereldwijd al voor een golf van steunbetuigingen vanwege collega's van andere publieke vervoersmaatschappijen.