Brussel Helpt 2019 gaat voor DoucheFLUX

Agenda / Media / News

doucheflux_julie-de-bellaing_2_light_cropBrussel Helpt kiest DoucheFLUX als goed doel voor de Grootste Spaghettislag ter Wereld, dit jaar op zaterdag 30 november op verschillende locaties in Brussel.
BRUZZ zet met Brussel Helpt jaarlijks een grootscheepse fundraisingactie op ten voordele van een goed doel dat actief is rond een specifiek grootstedelijke problematiek. De actie heeft ook uitgesproken doelstellingen op vlak van sensibilisering en gemeenschapsvorming.
Dit jaar zal Brussel Helpt zich inzetten voor het burgerinitiatief DoucheFLUX. DoucheFLUX wil energie, zelfvertrouwen en waardigheid geven aan de meest hulpbehoevenden in onze stad en het proces van (her)inschakeling in de samenleving stimuleren. Het initiatief bevindt zich in de Veeartsenstraat in Anderlecht, op een steenworp van het Zuidstation, en biedt verschillenden diensten en activiteiten aan. Het dagcentrum heeft een aanbod van 20 douches, een wassalon, 230 lockers en een waaier aan complementaire diensten, zoals psychosociale zorg of juridisch advies.
Eind 2018 lanceerde DoucheFLUX de ‘solidaire douche’. Dat is een bon waarmee daklozen een gratis douche kunnen nemen, en waarmee ook alle douchegerief (handdoeken, shampoo en zeep, scheergerief, tandenborstel en tandpasta,...) wordt gefinancierd.
Doucheflux werd gekozen voor Brussel Helpt 2019 na een ruime rondvraag bij alle partners van BRUZZ en in samenspraak met de Brusselse Gemeenschapscentra. Elisabeth Mareels van DoucheFLUX is opgetogen over de keuze: “Onze selectie voor Brussel Helpt betekent dat de urgentie en pertinentie van DoucheFLUX wordt erkend, en dat is een hart onder de riem. Als burgerinitiatief wil DoucheFLUX blijvend kunnen rekenen op een zo breed mogelijk draagvlak – burgers, privé en overheid – en daar kan Brussel Helpt aan bijdragen.”
Net zoals vorig jaar zet de fundraising-actie Brussel aan om samen spaghetti te maken en spaghetti te eten. Het is de ambitie om de Grootste Spaghettislag ter Wereld nog groter te maken: met nog meer Brusselaars achter de kookpotten, op nog meer locaties spaghetti en nog een pak meer Brusselaars samen op pad om spaghetti te eten voor het goede doel. De actie gaat van start begin oktober.
Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met haar Brusselse partners. BRUZZ is het mediaplatform van de Vlaams-Brusselse Media. BRUZZ is een wekelijks magazine, een website (BRUZZ.be), een radiozender (FM 98.8), een televisiestation en een social media platform.