Brussels Philharmonic de lucht in met Brussels Airlines

Marketing / News

Brussels Airlines Brussels PhilharmonicBrussels Airlines en Brussels Philharmonic gaan een nieuwe samenwerking aan die het orkest toelaat om meer internationale kansen te grijpen en die een revolutie betekent voor hun touringpatroon. De samenwerking is naar verluidt een primeur in de klassieke muziekwereld en effent het pad voor internationale expansie en een meer op maat gemaakt repertoire.
Brussels Philharmonic werkt aan een sterk internationaal profiel om een toonaangevend orkest te worden in de wereldwijde muziekscene. Daarom investeert het Belgische orkest voortdurend in zijn internationale tournees en in vooraanstaande gastartiesten van over de hele wereld. De traditionele manier van toeren met een orkest brengt een aantal zware uitdagingen met zich mee, waardoor het een complexe en kostbare operatie is. Een gloednieuwe samenwerking tussen Brussels Philharmonic en Brussels Airlines effent de weg voor een revolutie in het toeren: in plaats van voor een langere periode van locatie tot locatie te reizen, bestaat de samenwerking uit eendaagse reizen naar specifieke locaties of festivals, met Brussel als uitvalsbasis. Deze 'touring 2.0' maakt een tijds- en kostenefficiënte aanpak mogelijk, waarbij de artistieke doelstelling van zowel concertuitvoerder als concertorganisator altijd voorop wordt gesteld. Dit maakt het ook mogelijk om een project van hoge kwaliteit op maat van elke zaal te realiseren.
“Met Brussels Airlines als logistieke partner brengen we een frisse wind in de traditionele touring business,” zegt Gunther Broucke van Brussels Philharmonic. Het 'one-day return' concept maakt plaats voor een open en diepgaand debat met podia of festivals in Europa over het repertoire en de inhoud van een project dat door het orkest op een bepaald podium wordt uitgevoerd. Beide artistieke partners (orkest en zaal) kunnen op deze manier zonder compromis hun identiteit versterken. Eens het programma bepaald is, zal Brussels Philharmonic het project in België ontwikkelen en het vervolgens in een zo kort mogelijke tijd (één dag) naar de zaal brengen, met een chartervlucht die met zorg wordt uitgevoerd door Brussels Airlines. We zijn erg blij om met onze nationale luchtvaartmaatschappij aan dit project te werken en kijken uit naar onze samenwerking.”
Op dit moment zijn al twee grote zalen geboekt, de Usher Hall in Edinburgh en de iconische Elbphilharmonie in Hamburg. Met de Elbphilharmonie presenteert Brussels Philharmonic een grootschalig werk voor orkest en koor. Zusterensemble ‘het Vlaams Radio Koor’ sluit zich aan bij Brussels Philharmonic voor deze van oudsher niet-ambulante productie. Edinburgh mag dan weer het Brussels Philharmonic en Stéphane Denève verwelkomen, die eerder al als muziekdirecteur bij het Royal Scottish National Orchestra werkte.
Brussels Airlines zal ook zorgen voor de reisbehoeften van de internationale gastartiesten die naar België vliegen en zal al haar passagiers aan boord de mogelijkheid bieden om de uitgebreide discografie van Brussels Philharmonic te ontdekken via haar in-flight muziekkanaal.