Buck Amsterdam versterkt Europees creative directors team

News / People

Buck Amsterdam heeft Ward Graumans aangesteld als creative director. Hij zal onderdeel uitmaken van het Europese creative directors team. Graumans werkte hiervoor bij agency for mission-driven growth Dawn.

Global creative studio Buck werkt al een lange tijd direct voor merken – op het gebied van design, branding maar ook meer strategisch werk en campagnes. Vincent Lammers, executive creative director en partner van Buck Amsterdam, licht de komst van Graumans toe: “Buck is het afgelopen jaar flink gegroeid, zowel in Amsterdam/Europa als in de andere landen, waarbij we divers werk hebben kunnen maken in samenwerking met zowel merken als bureaus en andere creatieve partners. Voor de vestiging in Amsterdam waren we op zoek naar een creative director die een brug kan slaan tussen ons craft- en productie-werk enerzijds en onze branding, design en campagne-ambities anderzijds. Het profiel van Ward was een perfect fit, met zijn achtergrond in design en animatie vanuit zijn dagen bij MTV en zijn recentere ervaring vanuit het strategische en conceptuele werk dat hij bij Dawn heeft gemaakt. Ward heeft een brein voor strategie en creatieve campagnes, en een hart voor craft en design.”

Graumans wordt onderdeel van het Europese creative directors team, dat verder bestaat uit Richard Gray en Jennifer Zheng die in Londen zit. De aanstelling geeft aan dat Buck nog meer in wil zetten op Europa als creatief achterland.

Foto: Mark Bollen