Burgers maken zich zorgen over privacy en veiligheid

smartphone tablet

Innovation / News / Research

smartphone tablet

Wereldwijd zijn zes op de tien gebruikers van mobiele telefonie bezorgd over het internet of things. Ze maken zich vooral zorgen over privacy en veiligheid, zo blijkt uit een onderzoek door het Mobile Ecosystem Forum (MEF).

Eén op de tien consumenten zegt dat het internet of things een meerwaarde in hun hun leven zou betekenen - maar stelt toch vragen bij de gevaren die daarmee gepaard gaan. Wereldwijd maakt 62% van de consumenten zich zorgen over de privacy. Burgers uit de Verenigde Staten en Frankrijk piekeren daar het meest over, met respectieve scores van 70% en 69%. Meer dan de helft - 54% - van de consumenten ziet veiligheidsbedreigingen. Met 30% haalt de veiligheid thuis de hoogste score - wat een belangrijke vaststelling is nu de smart homes in opmars zijn. Bijna een kwart - 24% - ziet veiligheidsproblemen met data over de persoonlijke gezondheid.

MEF voerde het onderzoek in samenwerking met het internetveiligheidsbedrijf AVG. Het onderzoek bevroeg 5.000 gebruikers van mobiele telefonie over de hele wereld, om het belang van vertrouwen in het prille internet of things na te gaan. Volgens een recent onderzoek door Gartner zou het internet of things tegen eind dit jaar zowat 6,4 miljard apparaten in gebruik genomen hebben, bijna één derde meer dan vorig jaar.