BUTIK Agency blijft in de wachtrij

Crea / News

Intussen zijn we met z’n allen al gewend geraakt aan het afstand houden en rustig buiten in de wachtrij aan te schuiven aan de supermarkt, bakker of doe-het-zelf-zaak. Dit vraagt echter wel de nodige organisatie van de winkel uit om dit veilig te laten verlopen. Maar wachten blijft natuurlijk ook gewoon…wachten. Daarom heeft Butik Agency een relevant, nieuw concept bedacht om dit wachten aangenaam en comfortabel te maken.  De kern van het idee is een contactless brand activation waarin Butik  innoveert door mensen met hun eigen smartphone een experience te laten doorlopen, in de wachtrij, op veilige afstand van elkaar. Telenet en Base stappen alvast mee in het verhaal. Butik werkte de gamification van de wachtrij uit samen met Animotion. Zowel merken als winkels, kapsalons, … kunnen het concept boeken. Butik beschikt al over een database van meer dan 100 winkels van waaruit een perfecte profilering en segmentatie aangepast aan het merk kan starten. Op die manier kunnen merken ook de lokale winkels de broodnodige ondersteuning bieden bij hun heropstart door hun loyale klanten een welkomstgeschenk in de vorm van een sample geven. #kooplokaal

Anno 2020 leven we in een snelle digitale wereld, waar we onszelf, als brand activation & experience agency, steeds in vraag moeten stellen en heruitvinden door in te pikken op de nieuwste trends & gedragingen. Zo blijven we relevante, positieve ervaringen neerzetten voor consumenten. In maart heeft een onbekend virus alles op losse schroeven gezet en de wereld als het ware op pauze gezet. Op een veilige, verantwoorde manier winkelen en dus ook wachten, is één van de nieuwe normaal-regels. “Het creëren van smiles in deze wachtrijen is meer dan ooit belangrijk in deze moeilijke tijden”, zegt Nico Ruell, founder van Butik Agency.

“We zitten in een periode die veel limieten en restricties met zich meebrengt, maar ook opportuniteiten om de activiteiten die toegestaan zijn zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaar dat we bij de heropening van winkels, de mensen een aangename ervaring willen bieden in de wachtrij, met respect voor alle veiligheidsmaatregelen. We gaan de wachtrij zo inrichten dat de klant bijvoorbeeld een online spel kan spelen via zijn eigen smartphone en dan een korting/gadget/product krijgt om zijn geduld voor het wachten te belonen. Dit kan ook gecombineerd worden met content: consumenten kunnen hier via QR codes naartoe gelinkt worden en een specifieke boodschap meekrijgen. We maken van een saaie wachtrij, een blije wachtrij”, legt Nico Ruell uit.

Wachtrijen bieden ook een opportuniteit voor merken. Het digitale spel kan gebrand worden naar een merk en per actie worden aangepast met content aangepast aan deze coronatijden alsook specifieke boodschappen voor de mensen die wachten. Bovendien kan dit gecombineerd worden met een (indirecte) sampling en/of kortingsvoucher. Hiermee werd een kostefficiënte manier gevonden om mensen een product te laten proeven en brand activation te ervaren. “Mensen een uitnodigende ervaring bieden en zo mee het vertrouwen van de consument herstellen is key, mits de veiligheid van personeel en klanten niet uit het oog verloren wordt. Zo hebben we uiteraard maskers die we kunnen personaliseren per merk, handschoenen en natuurlijk ook handgels. En waarom integreren we hier geen merken in? Elke dag proberen we nieuwe manieren te vinden om merkervaringen te blijven aanbieden. Dit is een realiteit waar we nog voor onbepaalde tijd mee gaan moeten leven, dus laat ons de weg naar het “nieuwe” normaal zo aangenaam mogelijk maken en er een plaats voor merken in vinden,” voegt Nico Ruell nog toe.

Het Blij-in-de-Wachtrij concept werd alvast gepresenteerd en met enthousiasme onthaald bij Telenet en BASE om toe te passen zodra de winkels heropenen.