Buymedia.be bereikt drie miljoen surfers per dag

buymedia.be (1)

Media / News

buymedia.be

Vandaag starten als eersten in Europa de Persgroep Advertising, IPM Advertising, Mediahuis Connect, Pebble Media, Proximus Skynet Advertising, Rossel Advertising, Roularta Media en Trustmedia met een geautomatiseerd aankoopplatform voor digitale media: buymedia.be. Het aankoopplatform Adsdaq.eu, in België op de markt gebracht als buymedia.be,  werd ontwikkeld door Adlogix, een Belgisch technologiebedrijf dat software ontwikkelt voor de digital advertentiemarkt en verschillende nationale en internationale media bedrijven tot haar klanten telt.

logo_buymedia_rgb

Dit platform komt er op expliciete vraag van de UMA en stelt de regies in staat de verkoop van hun premium en guaranteed online aanbod te faciliteren. De online inventory (display, mobile en video) van de belangrijkste Belgische spelers wordt beschikbaar op één digitaal platform. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënter salesproces, maar ook voor een verhoogde transparantie:

  • Manueel ingevulde bestelbonnen worden verleden tijd. Ze worden in het nieuwe systeem automatisch gegenereerd en kunnen gedownload worden indien gewenst.
  • Een directe link met de ad server zorgt ervoor dat beschikbaarheden in real time kunnen afgetoetst, gereserveerd en besteld worden
  • Een chatsysteem zorgt ervoor dat alle vragen over een campagne snel en efficiënt kunnen worden behandeld
  • Jaarcontracten en andere commerciële afspraken worden in rekening genomen bij elke transactie.
  • Via buymedia.be bereik je 3 miljoen surfers per dag

Een gebruiksvriendelijk dashboard geeft zicht op openstaande offertes, opties en feedback van de uitgever. Daarnaast is ook een koppeling met interne systemen van media buyers mogelijk. En wat is het verschil met Real Time Bidding? Het budget en het aantal impressies worden via buymedia.be, net zoals bij een klassiek verkoopproces, op voorhand vastgelegd. Het verkoopproces wordt dus simpelweg geautomatiseerd en het volume dat door de klant wordt aangekocht wordt dus ook gegarandeerd uitgeleverd.

Door hun aanbod te verenigen en het aankoop- en verkoopproces te standaardiseren zijn de Belgische uitgevers klaar voor de toekomst. Zo bieden ze een krachtig alternatief voor de booking tools van internationale spelers en spelen in op de noden van de lokale markt. Ze slagen er daarbij in om een samenwerking tot stand te brengen waar internationaal met veel belangstelling naar wordt gekeken. Bruno Liesse, voorzitter UMA (United Media Agencies): “Wij steunen voluit dit soort sectoriële initiatieven die bijdragen tot de verdere ontwikkeling van het digitale segment binnen onze lokale markt, te meer daar alle mediabureaus tijdens de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in de knowhow en de competentie voor metingen, aankooptechnieken en remarketing van de verschillende vormen van digitale kanalen.”

Het platform buymedia.be staat vanaf vandaag online. Elke uitgever informeert zijn klanten wanneer hun online aanbod beschikbaar is. De deelnemende partijen hebben er voor gekozen hun premium guaranteed aanbod enkel via buymedia.be aan te bieden. Het is een bewuste keuze van de uitgevers om het aankoopproces zo efficiënt mogelijk te organiseren via één platform en zich te concentreren op de ontwikkeling van buymedia.be in functie van de behoeften van lokale media buyers en uitgevers.