Callebaut opent Chocolate Academy in Antwerpen

Communication / Marketing / News

Callebaut AcademyCallebaut maakt al meer dan 100 jaar Belgische chocolade en deelt in zijn Chocolate Academies zijn vakkennis met professionele chefs. Door het succes van Belgische chocolade blijft de vraag naar professionele opleidingen stijgen. Dankzij de opening van Chocolate Academy Antwerp, gevestigd in de gebouwen van Chocolate Nation, kunnen voor het eerst naast professionele chefs, ook chocoladeliefhebbers hun vaardigheden verder aanscherpen. Chocolate Academy center Antwerp is naast de Academy in Wieze en Zundert de derde Academy in de Benelux en de 23ste Academy wereldwijd.

België telt 540 chocolatiers, wat 10% meer is dan vijf à tien jaar geleden. Nooit eerder waren ze met zoveel en was de vraag naar professionele opleidingen in chocolade zo groot. Afgelopen jaar kregen de Benelux Academies in Wieze (België) en Zundert (Nederland) 2750 bezoekers over de vloer. Het succes is ook internationaal voelbaar. Zo bereikt de Chocolate Academy meer dan 46.000 mensen wereldwijd, wat een stijging van 21% betekent ten opzichte van vorig jaar. In het komende opleidingsjaar dat vanaf september start, bieden de 3 Benelux Chocolate Academies een recordaantal van meer dan 50 cursussen aan in verschillende vakgebieden. Deze cursussen worden enerzijds gegeven door de Academy-chefs maar ook door 16 (inter)nationale chefs van wereldniveau in hun vakgebied.
 
Professionele opleidingen voor elke chocoladeliefhebber
De chefs zullen in de nieuwe vestiging in Antwerpen nu ook chocoladeliefhebbers bijbrengen hoe ze hun chocoladecreaties naar een professioneel niveau kunnen tillen. Deelnemers krijgen een professionele opleiding waarbij ze basis- tot zeer geavanceerde technieken aangeleerd krijgen om chocolade te bewerken. Zo worden ook gepassioneerde foodies absolute topchocolatiers. De locatie in Wieze en in Zundert  blijven voorbehouden voor uitsluitend professionele vaklui. Kristof Bastiaens, Sales Manager Gourmet Benelux: “Callebaut is reeds lange tijd de trotse toeleverancier van chefs en chocolatiers die met hun fantastische creaties gemaakt met de fijnste Belgische chocolade consumenten blij maken in binnen en buitenland. Chocolate Nation is daarenboven de plaats waar Belgisch chocoladevakmanschap mee in de spotlights zal staan, en die expertise deelt rond het proces van de boon tot chocolade. En waar kan je dit beter leren dan in een Chocolate Academy in België.”