Camille Nicita nieuwe global CEO Human8

News / People

Bij Human8 (voorheen bekend als InSites Consulting), het nieuwe human-driven consultancybureau, draagt medeoprichter en huidig global CEO Kristof De Wulf de verantwoordelijkheid over ​​aan Camille Nicita, momenteel managing director USA.

Kristof De Wulf was in 1997 medeoprichter van Human8 als spin-off van de in België gevestigde Vlerick Business School, waar hij marketingprofessor en partner was. Begin 2012 werd hij CEO. Onder zijn leiding groeide het bedrijf van ongeveer 80 mensen naar nu ruim 800 mensen, waarbij meer dan €100 miljoen aan omzet werd toegevoegd door organische groei en greenfield-activiteiten in Nederland, Roemenië, het VK, de VS en Duitsland, en een intensief buy-and-build-traject met negen overnames in slechts vijf jaar. Begin 2023 veranderde de wereldwijde groep de naam in Human8, terwijl de naam Space Doctors als submerk behouden bleef als merk voor zijn foresighting en creatief strategisch werk.

Ik ben trots dat ik bijna 12 jaar de kans heb gekregen om onze organisatie te leiden en laten groeien. Het was een geweldige reis van een Belgische start-up naar een wereldleider die met de meest iconische merken ter wereld mag samenwerken. Het is nu tijd om de verantwoordelijkheid door te geven aan een van onze meest competente en inspirerende leiders in onze organisatie, Camille Nicita. Het plaatsen van Camille op de zetel van global CEO geeft niet alleen een duidelijk signaal dat we nu een echt global bedrijf zijn, maar ook dat we onze legacy merken achter ons laten en een nieuwe geïntegreerde toekomst tegemoet gaan.” zegt Kristof De Wulf. De reis van Camille Nicita begon meer dan 30 jaar geleden toen ze werd uitgekozen om deel uit te maken van een startend marktonderzoeksbureau, voorheen bekend als Gongos. Ze bekleedde verschillende leidinggevende posities, maar de meest ingrijpende kwam in 2012 toen de eigenaar, John Gongos, onverwacht overleed. Nicita werd van de ene op de andere dag aangesteld als eigenaar en CEO. Met sterke leiders om haar heen ging ze met kracht, doorzettingsvermogen en veerkracht verder om het bedrijf opnieuw uit te vinden. Onder haar leiding kende het bedrijf een recordgroei, terwijl het een positieve en ondersteunende omgeving voor zijn mensen bleef koesteren.

Gongos werd eind 2021 onderdeel van Human8 en Nicita is sindsdien actief als managing director USA. Daarnaast is ze een bestuurslid van de Insights Association, lid van de Forbes Agency Council en jurylid van de North American Customer Centricity Awards. Onder leiding van Nicita behaalde het bedrijf in 2020 de Forbes Small Giant Award. Camille Nicita over haar nieuwe rol: “Ik ben vereerd om het geweldige werk dat Kristof de afgelopen tien jaar heeft verricht voort te zetten en ik ben klaar om de Small Giants-mentaliteit op wereldschaal toe te passen. De capaciteiten die we onder één dak hebben, zijn ongeëvenaard en worden versterkt door onze cultuur waarbij de mens centraal staat over de hele wereld. Mijn focus in de komende jaren zal liggen op het cultiveren van passie voor onze organisatie, onze klanten, onze mensen en de sector als geheel.”

Camille Nicita stapt in haar nieuwe rol als global CEO van Human8 (effectief vanaf 1 oktober 2023) en laat het management van de USA vestigingen in de ervaren handen van Katherine Ephlin, momenteel head of operations USA, die haar zal vervangen als managing director USA.

Camille Nicit,a wordt ook lid van de raad van bestuur van Human8, waar Kristof De Wulf zowel actief lid als aandeelhouder van de wereldwijde groep blijft.

 

  • Geen artikel