Campari en FamousGrey lanceren Bitter Talks

4schools / Crea / News

FamousGrey en Campari lanceren "Bitter Talks", een kortfilm waarin cocktailglazen de hoofdrollen spelen. Met deze film wil Campari zich positioneren als partner en sponsor van grote filmfestivals. De kortfilm, gelanceerd tijdens het Filmfestival van Cannes, zal in juni worden vertoond in Belgische bioscopen.

In "Bitter Talks" speelt FamousGrey in op het gegeven dat veel dialogen uit bekende films zich afspelen in een bar, terwijl de hoofdpersonages iets drinken. De hoofdpersonages zijn de cocktailglazen zelf, namelijk een Campari Negroni en een Campari Spritz. Die staan gedurende de volledige dialoog close-up in beeld, terwijl je offscreen de dialoog hoort van de personages die de cocktails drinken. Omdat je niets ziet van de omgeving en ook amper iets van de personen, krijgen de dialogen meer mysterie en diepgang, helemaal in lijn met de belofte van Campari dat "Every cocktail tells a story." 

De Engelse scenarioschrijfster Kate McMullen en de Italiaanse regisseuse Lisa Carletta, beiden bekroond op festivals voor korte films, hebben nauw samengewerkt om deze spanning te creëren en de intrige te voeden. De muziek is gecomponeerd door Peter Baert van Raygun.

Campari, al lange tijd sponsor van diverse filmfestivals wereldwijd, wil zijn invloed in België uitbreiden door onder andere het Filmfestival van Oostende en het Film Fest Gent te ondersteunen. "Bitter Talks" zal in juni worden vertoond in alle UGC-bioscopen in België. Bovendien zal de film beschikbaar zijn op YouTube en zullen er teasers worden gedeeld op Instagram. In september zal de campagne worden gevolgd door een activatie met studenten van filmscholen in België.