Candriam frist visuele identiteit op met Emakina

Crea / News

Internationaal vermogensbeheerexpert Candriam heeft zijn nieuwe visuele identiteit onthuld, die de persoonlijkheid en toekomstgerichte waarden van de investeringsmaatschappij mooi in de verf zet. Candriam (acroniem voor Conviction AND Responsibility In Asset Management) is al meer dan 25 jaar lang marktleider in duurzame investeringen. Het bedrijf staat bekend om zijn menselijke, innovatieve en verantwoordelijke aanpak. Om die waarden nog beter te weerspiegelen wilde Candriam zijn merkimago meer power en diepgang geven.

De onderneming vertrouwde die opdracht toe aan Emakina, een bedrijf waarmee Candriam al jarenlang nauw samenwerkt. Daarop volgend organiseerde Emakina eerst en vooral workshops waarin managers van verschillende businessunits brainstormden over de bedrijfsidentiteit. Gewapend met die inzichten begon Emakina vervolgens aan de ontwikkeling van de nieuwe visuele identiteit.

Een nieuwe, toekomstgerichte merkidentiteit

“Alles moest duidelijker, frisser, minimalistischer en moderner om de inhoud en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Candriam optimaal te weerspiegelen. Het doel? Zorgen dat de milieu, sociale en overheid-aspecten die aan de basis liggen van elke beslissing bij Candriam, in één oogopslag duidelijk zijn,” vertelt Sébastien Henry, art director bij Emakina.

Zo werd het grafische charter aangepast met een assertiever lettertype en eenvoudigere vormen, voor een betere leesbaarheid. Ook het kleurenschema werd herwerkt. De gloednieuwe combinatie van blauw en groen legt de focus op de frisheid, positiviteit en duurzaamheid. De nieuwe beeldbank combineert esthetiek met authenticiteit. Ze plaatst de echte gezichten van Candriam centraal – de medewerkers zelf in hun werkomgeving – om het menselijke en toegankelijke aspect van de vermogensbeheerder te illustreren.

“Het resultaat weerspiegelt meer dan ooit Candriams engagement om te investeren in een betere toekomst,” vindt Florence Mathey, programmamanager bij Emakina.

Candriam.com neemt het voortouw

Het eerste kanaal waarop het nieuwe grafische charter werd toegepast is de website candriam.com, die in september werd gelanceerd. De layout, de UX en het design ervan zijn uitgewerkt door Emakina.

Sébastien Nantas, hoofd brand & content management bij Candriam, besluit: “We zijn bijzonder tevreden over het resultaat van onze jongste samenwerking met onze vertrouwde partner Emakina. Ze stelden voor dit project een sterke taskforce samen, luisterden naar al onze behoeften en leverden uitstekend werk.”