Canvas in het nieuw

canvas VRT

Media / News

canvas VRT
De VRT vernieuwt Canvas. Zowel de vorm als inhoud van de televisiezender worden opgefrist: vanaf 24 augustus zal Canvas zich meer dan ooit profileren als de informatiezender bij uitstek van de Vlaamse publieke omroep. In één moeite pakt Canvas uit met een vernieuwde huisstijl annex logo. De belangrijkste vernieuwing bestaat in de verhuis van het nieuws- en duidingsprogramma Terzake naar de late avond, waar het de plaats inneemt van het politieke praatprogramma Reyers Laat. Het nieuwe actualiteiten- en duidingsprogramma De Afspraak vervangt Terzake. Wetstraatjournalist Ivan De Vadder krijgt een eigen politiek programma onder de titel De Logische Premier.
Daarnaast baseert Canvas zijn programmaschema als van oudsher op sport, film, series en reportages en documentaires. De zender programmeert zowel nieuwe als oude titels in die categorieën. Op www.canvasvernieuwt.be biedt Canvas een overzicht van zijn nieuwe aanbod.
De netstylings van Eén en Canvas zijn het werk van Ludovic Beun in samenwerking met Why not Associates en een intern VRT-team.