Carrefour België lanceert nieuw winkelconcept Easy

Easy

News

EasyCarrefour België start met een nieuw enseigne dat de focus legt op verse producten, die snel en eenvoudig in de winkel worden gekocht. Easy zal op termijn zo’n 100 winkels in België tellen en voornamelijk klanten ontvangen die er dagelijks hun aankopen komen doen. Extra aantrekkelijk zijn de lokale promoties die zij er dagelijks zullen vinden. Naast de Hypermarkten Carrefour, Market supermarkten – waar de klant zijn boodschappen meermaals per week doet – en Express die snelle maaltijdoplossingen aanbiedt, start Carrefour België met een vierde enseigne dat zich qua formaat en aanbod tussen Market en Express bevindt.

Zoals de naam doet vermoeden, biedt Easy voornamelijk verse producten aan die men dagelijks, snel en eenvoudig in de winkel koopt. Met dit uniek concept beantwoordt Carrefour de vraag van de consument die steeds meer verse producten wenst te eten, zonder hiervoor diep in de beugel te moeten tasten. Wie een Easy binnenstapt, zal snel merken dat de winkel grotendeels uit verse producten bestaat: groenten en fruit, vlees, vis en een ruime keuze aan vers brood, waarvan het volledige assortiment in de winkel wordt gebakken. Het aanbod wordt verder aangevuld met wat droge voeding en een beperkte keuze niet-voedingsproducten, waaronder basisproducten in drogisterij, parfumerie en hygiëne.

Kenmerkend voor Easy is het aanbod verse producten en de daarbij horende scherpe lokale promoties en aantrekkelijke prijzen die men dagelijks in de winkel vindt. Easy is dan ook de winkel waar men quasi elke dag zijn boodschappen komt doen; voor de verse producten en de promoties! Naast de promoties die aan de lokale klant worden aangepast, hanteert Easy ook ruime openingsuren, zoals de zondagsopening, die aan de klant van de winkel zijn aangepast.

Alle Easy winkels zullen een commerciële oppervlakte tussen de 400m2 en 800m2 hebben. Easy past hiermee perfect tussen de gekende depannage en passagewinkels Express (60m2 – 400m2) en de Market supermarkten die tussen de 800m2 en 2000m2 groot zijn.

carrefour-easy

Easy is vandaag een realiteit. Carrefour België testte het winkelconcept ongeveer twee jaar lang uit. Klantenbevragingen, studies en alle testen tonen aan dat er in België ruimte is voor dit nieuw en onderscheidend winkelconcept. Vandaag zijn er reeds 2 Easy-buurtsupermarkten, in Antwerpen (Noorderlaan 104/6, 2030 Antwerpen Luchtbal) en Sint-Kwintens-Lennik (Markt 13, 1750 Sint-Kwintens-Lennik). Tegen het einde van het jaar zouden nog 6 andere winkels onder het Easy enseigne moeten openen, waardoor de teller tegen dan op 8 zal staan. Op termijn plant Carrefour België 100 Easy buurtwinkels te openen.