Carrefour breidt online dienst Drive uit

News

Carrefour Drive

Carrefour Belgium heeft grote ambities voor haar online dienst drive.be. In 2017 is de retailer van plan haar klanten nog beter van dienst te zijn. Doelstelling: een hondertal extra afhaalpunten, snellere levering aan huis met bredere diensturen, drive koppelen aan de buurtwinkels en de klant bedienen waar hij zich bevindt.

Momenteel heeft de klant al de mogelijkheid zijn boodschappen te doen in de virtuele winkel waar hij de keuze heeft tussen 17 000 voedingsproducten. Daarna kan hij zijn bestelling in één van de 84 bestaande afhaalpunten oppikken of, kiezen voor thuislevering, van maandag tot vrijdag, dankzij Combo by bpost. Om haar klanten steeds beter van dienst te zijn, wil Carrefour haar netwerk verder uitbreiden met de opening van zo’n honderd extra afhaalpunten in 2017. Aan het einde van het jaar zouden er dan zo’n 180 afhaalpunten moeten zijn. Momenteel kan Carrefour ook aan huis leveren bij een op de drie gezinnen, dankzij haar samenwerking met bpost. In 2017 wil Carrefour de thuislevering echter promoten en meer regio’s bereiken.

Carrefour wil ook meer flexibiliteit aan haar klanten aanbieden. Daarom start Carrefour deze week een test met de dienst « bringr », een mobiele app van bpost die beroep doet op privékoeriers op basis van hun locatie (dicht bij de plek waar geleverd moet worden) en van hun beschikbaarheid om de bestelling af te leveren op de afgesproken plaats en tijd. De test vindt plaats in 8 Hypermarkten Carrefour en 8 Markets. De klant die zijn bestelling vóór middernacht op drive.be ingeeft, zal zijn bestelling de volgende dag krijgen op het moment dat hem het beste past,  vanaf 11 u ’s ochtends. Snelheid en flexibiliteit zijn duidelijk de voordelen: zodra de bestelling opgenomen is, wordt die onmiddellijk in de winkel klaargezet. De koerier, die de rit op de bringr-app heeft aangenomen, haalt de bestelling op in de winkel en levert de klant van Carrefour waar en wanneer hij dit heeft gevraagd.

Carrefour wil ook van de gelegenheid gebruik maken om bringr bij 9 Express te testen. Hier zal de klant per telefoon of ter plaatse kunnen bestellen gedurende de openingsuren van de winkel. Hij zal zijn bestelling binnen de 2 uur ontvangen, ook op zaterdag en op zondag.

Gedurende de testperiode van 6 maand zal bringr gratis aangeboden worden voor bestellingen vanaf €30. Als de test positief is, zal de nieuwe dienst uitgebreid worden.