Carrefour en Visa lanceren Flex

Innovation / News / Retail

Carrefour-Flex
Als eerste retailer in België lanceert de groep Carrefour via Fimaser, haar instelling voor elektronische betalingen, een eigen contactloze prepaid debetkaart. Flex is een herlaadbare kaart die gelinkt is aan een rekening en ondersteund wordt door een homebankingsysteem dat tal van mogelijkheden biedt, waaronder een budgetbeheertool. De kaart, waarvoor wordt samengewerkt met Visa, kan ook als cadeaukaart worden geschonken. Deze debetkaart, die zich richt tot een ruim publiek, wordt in nagenoeg alle handelszaken in België en het buitenland aanvaard. 
Flex is speciaal ontwikkeld voor wie over een elektronische portemonnee wil beschikken voor zijn dagelijkse uitgaven, voor wie zijn budget optimaal wil beheren en/of voor wie een eerste ‘zichtrekening’ wil openen. Flex is de eerste prepaidkaart die inspeelt op al deze behoeften. De kaart is ook als cadeaukaart verkrijgbaar in de winkel. Je laadt ze op met een bedrag tussen € 20 en € 150 en vervolgens doe je ze aan iemand cadeau. Op verzoek van de kaarthouder, en na zijn identificatie, kan de kaart daarna worden omgezet in een herlaadbare prepaidbetaalkaart die gelinkt is aan een elektronische rekening met homebanking en een geavanceerd budgetbeheertool.
De Flexkaart werkt als een debetkaart van Visa, zowel in de cadeauversie als in de herlaadbare versie. Daardoor kan ze uiteraard bij Carrefour worden gebruikt voor geldopnames en betalingen, maar ook op alle andere punten van het Visa netwerk in België en in het buitenland. Onlinebetalingen zijn bovendien beveiligd door Verified by Visa. De prepaid Flex kaart is verkrijgbaar in het merendeel van de Carrefour winkels.