CARREFOUR LINKS STELT DIGITAL SIGNAGE VOOR AAN BRICO EN BASIC-FIT

Media / News / Gesponsorde inhoud

* Partner Content *

Ontdek de "in-store schermcampagne" die Carrefour Links voorstelde aan Brico en Basic Fit om hun bekendheid bij Belgische consumenten te vergroten.

Digital signage is een krachtige in-store tool die zeker aandacht verdient. Dankzij de schermen in de winkels kan de adverteerder consumenten bereiken tijdens hun aankooptraject door de meest geschikte geografische zone te selecteren. Dit hebben Brico en Basic-Fit goed begrepen: zij deden beide een beroep op de diensten van het Carrefour Links-team.

EEN UITZONDERLIJKE KRACHT
Laten we allereerst de kenmerken van digital signage bij Carrefour toelichten. Het gaat om het uitzenden van een spot van 15 seconden of een statisch beeld van 6 seconden, minstens 6 keer per uur, op schermen boven de kassa's van meer dan 430 Carrefour-winkels. We hebben het hier over meer dan 400 schermen, geïnstalleerd in hyper- en supermarkten en meer dan 260 schermen in express-winkels, waarmee we in totaal meer dan 1 miljoen shoppers per week kunnen bereiken.

BRICO: ÉÉN campagne, DRIE BEREIKTE doelen
Brico koos ervoor om zijn berichten uit te zenden op een moment in het winkeltraject van klanten waarop het makkelijker is om hun aandacht te trekken: bij het afrekenen. Het doel was om hen te informeren over de aanwezigheid van een Brico in de directe omgeving van hun Carrefour-winkel en om hen uit te nodigen van deze nabijheid gebruik te maken door er hun doe-het-zelf-aankopen voor huis en tuin te doen.

Deze uitnodiging werd bovendien ondersteund door het uitzenden van berichten met interessante kortingen en promoties waar klanten van konden profiteren door de klantenkaart van de doe-het-zelf-/tuinketen aan te schaffen.

Brico slaat dus drie vliegen in één klap: een awareness-campagne, bevordering van de verkoop en promotie van de klantenkaart.

BRICO BIJ CARREFOUR
Brico voerde zijn actie in de Carrefour-winkel van Sint-Agatha-Berchem uit van 21/03/2022 tot 27/03/2022, van 20/06/2022 tot 26/06/2022 in de winkels van City II en Muntplein en in alle winkels vanaf 17/10/2022 tot 30/10/2022.

Het resultaat? 594.000 klanten werden bereikt per actieweek.

Gebruikte media
Bekijk hieronder de uitgezonden video om de heropening na renovatie van BricoCity Anspach aan te kondigen, waarbij klanten van de Carrefour-winkels City II en Muntplein werden uitgenodigd om te profiteren van talrijke aanbiedingen.

BASIC-FIT: EFFECTIEF DE DOELGROEP BEREIKEN

Basic-Fit, de sportschoolketen, wilde een breed bereik voor hun campagne ter promotie van de speciale  '4 weken gratis + 1 sporttas'-aanbieding. Deze onderneming was een groot succes, aangezien gedurende de 3 actieweken - midden september, midden oktober en midden november 2022 - 1.928.000 klanten werden bereikt met berichten op de schermen in Carrefour-winkels.

De conclusie is duidelijk: een digital signage-campagne georganiseerd door het Carrefour Links-team staat toe om een groot aantal consumenten te bereiken en eveneens een relevante doelgroep te kiezen: of het nu gaat om een geografisch gebied, specifieke winkels, afdelingen en/of gedurende een bepaalde periode.
Bovendien tonen deze twee gevallen aan dat retailers die actief zijn in een non-FMCG-sector ook kunnen vertrouwen op retail media om succesvolle bewustmakings- en promotieacties uit te voeren.