Castaar Foundation helpt Inkendaal aan nieuwe website en digitaal leesmateriaal

Communication / News

Voor haar kersteditie eind vorig jaar zette Castaar Foundation de schouders opnieuw onder een warm project. Dit keer gingen de opbrengsten integraal naar Ziekenhuisschool Inkendaal VZW in Vlezenbeek.

Tijdens de kerstperiode was het voor Castaar Foundation opnieuw tijd om in actie te schieten en geld in te zamelen voor een nieuw, warm project. Deze keer pakte de stichting Castaar-goodies zoals hoodies, jassen, kerstkaartjes en sokken. Perfecte cadeaus voor onder de kerstboom dus.

De verkoop van de Castaar-merchandising was opnieuw een succes. Zo zamelde Castaar Foundation een mooi bedrag in van €1.736,20. Een bedrag dat integraal geschonken wordt aan Ziekenhuisschool Inkendaal VZW. De ziekenhuisschool is verbonden aan het revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. De school zorgt ervoor dat de kinderen die vaak erg lange revalidatietrajecten moeten volgen omwille van motorische problemen, ontwikkelingsstoornissen of medische noden een lesprogramma op maat krijgen, volledig aangepast aan hun behoeften. Computers en ander digitaal lesmateriaal zijn hierbij dus broodnodig.

Met de opbrengst zal Ziekenhuisschool Inkendaal het computerpark en digitaal lesmateriaal vernieuwen én investeren in een professionele website om ouders en zorgpartners over de ambulante revalidatie in combinatie met onderwijs te informeren. Het doel is dat mensen uit de omgeving gemakkelijk de weg naar de school vinden. Ook zal op de website meer uitleg te vinden zijn over de mogelijkheden voor leerlingen die langdurig ziek zijn en niet naar school kunnen.