CBA Brussel blaast Europa nieuw leven in

Crea / News

In het kader van een WPP-consortium ontwikkelde CBA Brussel de communicatiecampagne Europe in my region, in opdracht van het Directoraat-Generaal voor Regionaal en Stedelijk Beleid van de Europese Commissie.

De Europese Unie is uniek en wordt erkend als een belangrijke economische en politieke alliantie. Ondanks de grote steun van Europeanen voor mondiale vragen met betrekking tot economische ontwikkeling en klimaatverandering, is men zich op lokaal en regionaal niveau echter nauwelijks bewust van het optreden en de impact van de EU op deze kwesties. Het is in deze context dat de EU het Brusselse bureau heeft gevraagd te helpen bij de creatie van zijn identiteit, om de verschillende activiteiten en campagnes die de instelling op regionaal niveau heeft opgezet leven in te blazen. Het doel? De voordelen van het regionaal beleid van de EU belichten via lokale campagnes.

Om deze uitdagingen aan te gaan heeft het bureau eerst een strategische planning uitgevoerd om de basisprincipes van het merk te definiëren, alvorens de identiteit en het bijbehorende communicatiegebied te ontwikkelen.
Het bureau heeft een grafisch principe uitgewerkt om de plaatselijke bevolking en de projecten die in hun regio's worden verwezenlijk in het licht te plaatsen. Een geel kader benadrukt wat deze regio's trots maakt en geeft hen de kans dit te vieren. De door het bureau voorgestelde grafische toolbox maakt een flexibele aanpak mogelijk, met behoud van een goede herkenbaarheid van de identiteit van de campagne.