CCB 2015: de resultaten van het wikken en wegen…

ccb awards logo

Communication / News

ccb awards logo

Op vrijdag 5 juni vulde het Gala van de CCB Awards naar goede gewoonte het hele Casino van Knokke. CCB nieuwe versie, welteverstaan, door Isabel Van den Broeck en Greet Wachters de voorbije maanden naar een hoger niveau gebracht. En die nieuwe CCB heeft de creaties opgepikt die er in 2014 bovenuit staken.

 

In de afdeling Gold is de grote winnaar ontegensprekelijk Mortierbrigade, dat niet minder dan zeven keer Gold in de wacht sleepte! Dat dankt het bureau aan de campagnes « Taalbijlagen » in de categorie Radio en « Brains » in de categorie Press, twee campagnes voor De Standaard; aan « Uncensored articles made in China » in de categorieën Direct et Interactive (dat dus tweemaal Gold kreeg) en aan « Het Mirakel van Humo » in de categorie Integrated, telkens voor klant Humo; aan « The Peanut Experiment » in de categorie Interactive-Video / Viral Advertising voor Radio1; en tot slot aan « The Spanish Inquisition » in de categorie Craft / Self Promotion voor Monty Python en Mortierbrigade zelf.

TBWA heeft eveneens iets op trots op te zijn: viermaal Gold, waarvan drie voor de campagne « Alles kan Beter » (in de categorieën Direct, Promo & Activation en Interactive) van KBC, en één voor « Picto I » van McDonald’s in de categorie Outdoor / Billboards&Street Posters.

Net daarna volgen BBDO Belgium en DDB Brussels met telkens driemaal Gold. De eerste met « The Third Cup » voor Douwe Egberts in de categorie Film, en in de categorieën Direct en Promo & Activation met « JCDecaux Street View Unpaid Bills » voor JCDecaux ; de tweede kreeg eenmaal Gold in de categorie Film met « The Classical Comeback » voor Classical Music Festival B-Classic en tweemaal Gold in de categorieën Direct en Interactive / Viral Advertising met « Don’t Google It » voor gezondheidenwetenschap.be (CEBAM).

En dan? Bowling Brussels met tweemaal Gold, één in Press / Product&Services met « Fan Content » voor Unibet, een andere in Craft / Art Direction met « Jaegher 1 :1 » voor de fietsen van Jaegher.

Tot slot nam Base Design een Gold naar huis in de categorie Design voor de volledige rebranding en de nieuwe identiteit van The Olympic Museum. En LDV United mocht eveneens naar huis met een Gold, in de categorie Integrated met de geïntegreerde campagne « Special Olympics Belgium 2014 » voor Special Olympics.

 

Bij het Silver is het opnieuw Mortierbrigade dat de rest met negen prijzen achter zich laat: driemaal met « Uncensored Articles made in China» voor Humo in de categorieën Media, Innovative en Interactive, tweemaal met « Vrijdagswensen » (nog altijd voor Humo) in Interactive en in Film, met « Het Mirakel van Humo » voor Humo in Film, met « Prank-a-Wanker », immer voor Humo, in Interactive, met « Promoting its competitors » voor Deutsche Bank in Outdoor, en in de categorie Press met « Taalbijlagen » voor De Standaard.

Duval Guillaume en Famous mochten allebei naar huis gaan met vijfmaal Silver. Duval Guillaume zag zichzelf driemaal bekroond met de campagne « Cop » voor Ray-Ban: in Press, Outdoor en Craft, en tweemaal met « Speeding Selfies » voor Stad en Politie Antwerpen, één in Promo & Activation, de andere in Outdoor.

« The Billable Sales Talk » voor Delta Lloyd Life deed Famous driemaal zilver juichen: in Promo & Activation, Media en Direct. Zilver blonk het voor het bureau ook met « Dangerous Outside » voor 2BE in de categorie Radio en met « Theatre commercials » voor Theater aan de Stroom in Outdoor.

DDB Brussels en Publicis verzamelden elk driemaal Silver. De eerste tweemaal met « The Classical Comeback » voor B-Classic in Craft en Promo & Activation, en eenmaal met « Don’t Google it » voor gezondheidwetenschap.be (CEBAM) in Media. De tweede kreeg er twee voor « When Life changes your Plans » voor Century 21 in Craft en Press, en daarnaast voor « Obituary » voor ALS-Liga in Press.

Bowling Brussels van zijn kant haalde tweemaal zilver op in de categorie Design, één voor het bouwen van de merkidentiteit van Circus Zonder Handen, de andere voor « Jaegher 1 :1 » voor Jaegher.

Elk van de volgende bureaus mogen één Silver koesteren: Base Design Brussels met « De Munt/La Monnaie 14-15 Season Campaign » voor De Munt in de categorie Design; Boondoggle met « Return to Hope » voor de NAVO in Interactive ; Happiness Brussels met « Hilux Indestructible Showroom » voor Toyota Belgium in Interactive ; Havas Worldwide Brussels met « The Artistic Babysitter » voor Opera Ballet Vlaanderen in Direct ; LDV United met « Special Olympics Belgium 2014 » voor Special Olympics in Interactive ; Ogilvy met « Tramnesty» voor Amnesty International Vlaanderen in Outdoor en tot slot TBWA met « Alles kan beter » voor KBC in Integrated.

 

Wat het Bronze betreft is het DDB Brussels dat er met vijf het grootste aantal in de wacht sleept. Met dank aan « The Classical Comeback Video » voor B-Classic in Craft en in Interactive, aan « Don’t Google it » voor gezondheidwetenschap.be (CEBAM) in Promo & Activation, aan « The Fantasy Kitchen » voor Ikea in Outdoor en aan « Proud of Belgian Beers » voor VLAM in Integrated.

TBWA zit hen op de hielen met viermaal Bronze. Een eerste met « Picto I » van McDonald’s in de categorie Craft, een tweede met « Alles kan Beter » van KBC in Outdoor, nog een andere met «  Telenet Black Sails » voor Telenet in Outdoor en tot slot nog een Bronze met «  KBC Touch » voor KBC in Interactive.

Idem voor Duval Guillaume: eveneens viermaal de gelukkige bezitters van Bronze, met de campagnes « Speeding Selfies » voor Stad en Politie Antwerpen in Media, « Eat the Art Museum » voor Castello Cheese in Promo & Activation, « Viral Stupidity » voor Reborn to be Alive in Media en « Sumo/Skunk/Surgery/Eden » voor TNT in Press.

Mortierbrigade volgt met driemaal Bronze: één voor « The Peanut Experiment » van Radio1 in Media, de andere twee voor Humo, één met « Het Mirakel van Humo » in Craft en de andere met « Vrijdagswensen » in Radio.

Hetzelfde gewin voor Famous : drie bekroningen bij Bronze: voor « Stressmannetje – Het Spel » van De Lijn in Interactive, voor « Come Defrost with Me » van Electrabel in Film en voor « Unplugged Blackout » van 2BE in Press.

Happiness Brussels oogstte tweemaal Bronze met « Sell The Jobless » voor ACC in Direct en met « Retweet Bingo » voor het bureau zelf in de categorie Media. Net zoals Bowling Brussels, bekroond voor « General Conditions Worth reading » van Fabuleux Marcel in Craft en nog eens voor « Ik ga het eens goed gaan zeggen » van Rabobank.be in Radio.

Tot slot trokken ook nog enkele andere bureaus naar huis met Bronze onder de armen: These Days Y&R met de campagne « Flamigel Heat Stickers » voor Flen Pharma in Media; Coast met « Komono » voor de uurwerken van Komono in Design ; Air met « Bug » voor VOO in Film ; BBDO Belgium met « Arnaud Pitz / Jens Mortier / Karen Corrigan / Marc Fauconnier / Stéphane Buisseret/ Brice Le Blévennec » voor Merit Awards van Media Marketing in Craft ; Prophets met « Bringing Rubens back to life with iBeacon » voor The Rubens House (Stad Antwerpen – Musea en erfgoed VZW) in Innovative ; Ogilvy met « Folter Pop-up Store » voor Amnesty International Vlaanderen in Outdoor ; LDV United met « Babybeweging » voor Kind en Gezin in Media en Make Lemonade met « Brotherhood of the Feet » voor Nike in Film.