CCB moves forward

CreativeBelgium-logo

Communication / News

CreativeBelgium
Creative Club of Belgium moves forward. En dat betekent: een nieuwe naam, een nieuwe merkidentiteit - ontwikkeld door Mirror Mirror - en een nieuwe website. “De eerste negen maanden hebben we rondgereisd in België, om vragen te stellen, te luisteren en le leren. We kregen waardevolle input van onze leden, die soms skeptisch en zeer kritisch waren. Maar hun eerlijke en duidelijke feedback was cruciaal om de toekomst uit te bouwen. We riepen ook een soort raad van wijzen in het leven, de Breakfast Club genoemd, waarin alle stakeholders die baat hebben bij creatieve excellentie zijn vertegenwoordigd," zeggen managing directors Isabel Van den Broeck en Greet Wachters.
Die Breakfast Club bestaat uit Mark Frederickx (Nationale Loterij; voor merken), Peter Claes (VRT; voor media), Inge Jamaels (Thomas More; voor het onderwijs),  Thierry Brunfaut (Base Design; voor design) en Arnaud Pitz (BBDO Belgium; voor advertising).
CreativeBelgiumCreativeBelgium
Een van de pijnpunten was dat de Creative Club of Belgium weleens als een snobistisch old boys’ club 
werd beschouwd. "Niet de definitie waar wij naar streefden," zeggen de managing directors, die daarin werden gevolgd door voorzitter Jens Mortier en de raad van bestuur van de voormalige Creative Club of Belgium. Een eenvoudige en duidelijke, maar door passie gedreven visie op de toekomst moet daar een eind aan maken. Met dus een nieuwe, doordachte en krachtige merkidentiteit.

Het laten wegvallen van het woord 'club' opende blijkbaar meteen veel nieuwe perspectieven. Creative Belgium herleidde de organisatie tot zijn essentie: creatief zijn in België.  En creatief, dat wil Creative Belgium ook zelf zijn, aan de hand van drie invalshoeken: celebrate, inspire & discover. Exit de hoed als logo, want die drie aspecten werden niet echt meer vertegenwoordigd door die hoed.
Mooi! En nu begint het echte werk. Hoe vult Creative Belgium die nieuwe opdracht concreet in? Hoe ziet de opvolger van de CCB Awards eruit? Veel vragen liggen nog onbeantwoord op tafel, maar dat met schwung antwoorden zullen worden gegeven, ligt voor de hand. May creativity be with you!