DIT IS GEEN INFLUENCER

Media / News

Influencermarketing ging door een moeilijke periode wegens het gebrek aan een duidelijk kader, maar tegelijkertijd is de markt voor influencers sterker dan ooit. Hoewel er nog steeds talloze misvattingen zijn bij zowel het publiek als bepaalde merken, ontpopt de discipline zich tot een essentiële strategie voor bedrijven die op zoek zijn naar authentieke interactie met prospects en klanten.

De influencermarkt is in volle groei, en niet alleen in termen van cijfers: men kan ook stellen dat de markt stilaan een zekere maturiteit krijgt. Op dat vlak timmeren ACC en FEWEB samen met de sector aan de weg. “Influencing is een miljardenmarkt geworden,” zegt Sarah Levin, medeoprichter en chief mmarketing officer van Stellar. “Door de steeds toenemende interconnectiviteit moeten merken die zich willen onderscheiden de trends nauwgezet volgen en het potentieel van content creators ten volle benutten,” beaamt Quentin Glodé, PR & influence director bij Ogilvy. Er bestaat inderdaad een geheel eigen ecosysteem van contentmakers die hun expertise en invloed te gelde maken door middel van online platforms. “De democratisering van contentcreatietools zal steeds meer mensen in staat stellen om zich te ontpoppen tot influencer – zeker aangezien de huidige generatie veel waarde hecht aan authenticiteit, gepersonaliseerde content en invloedrijke mensen,” voorspelt Glodé.

De sluiproutes van de influencermarkt

Er bestaan nog heel wat misvattingen omtrent die markt. Bij het grote publiek is er bijvoorbeeld soms onbegrip voor de hoge bedragen die influencers verdienen. Glodé benadrukt echter dat het belangrijk is om dat in de context van hun bereik en impact te zien: “We mogen het creatieve denk- en productiewerk zeker niet onderschatten: vaak hebben zo’n mensen een community die dagelijks geëntertaind wil worden. Bovendien gaat het dikwijls vooral om een publiek van jonge mensen, die doorgaans moeilijk te bereiken en te overtuigen zijn.” Daarnaast zou het te kort door de bocht zijn om te denken dat het aantal volgers de enige graadmeter voor succes is. “Betrokkenheid en kwaliteit van de inhoud zijn veel betere indicatoren,” stelt Levin.

(...)

LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL