Charlie Magazine zet laatste week fundraising in

Media / News

issue-8 2 Charlie (1)“Nu of nooit. Zonder jouw steun stopt Charlie.” Met die woorden trapte Charlie Magazine op 16 januari een grote fundraisingactie af, om haar unieke plek op het internet te behouden. Charlie is in de afgelopen vier jaar uitgegroeid van een eenvoudige blog naar een volwaardig journalistiek medium, dat online en in print verschijnt. Dat was niet gemakkelijk in een tijd waarin alle kranten en magazines het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. En met een beleid dat geen structurele steun biedt aan onafhankelijke online media. Toch slaagde Charlie erin om de afgelopen jaren een nieuw mediamerk uit de grond te stampen, dat geliefd is bij lezers en een groot bereik heeft. Redacteurs Wim Slabbinck, Dalilla Hermans en comédienne Soe Nsuki vonden via Charlie hun weg naar het grote publiek.
Charlie stelde als doel om €100.000 op te halen om het magazine veilig te stellen. Op 11 februari werd al bijna €75.000 opgehaald. Hoofdredactrice Jozefien Daelemans: ”Waar we vooral heel erg blij mee zijn, zijn de intussen bijna 1000 nieuwe abonnees die we mochten verwelkomen in de Charlie Club.” Charlie kreeg ook bijna 200 giften, dat ging van kleine bedragen van €5 of €10 tot grote duwtjes in de rug. Daarnaast gaf deze fundraising ook een boost aan de samenwerking met nieuwe adverteerders. Een nieuwe samenwerking met Kunst in Huis en M HKA ging afgelopen week van start. “Wij zijn ervan overtuigd dat sterke content het verschil maakt en toegevoegde waarde brengt zowel voor lezers als voor partners. Wij vertrekken steeds vanuit de noden van het merk en de doelgroep en vertalen dat op maat naar een sterk verhaal via native advertising,” zegt Sophie Docx, chef marketing en partnerships bij Charlie.
“Naast financiële steun, kregen we ook een boel morele steun. En dat is eens zo belangrijk omdat het ons sterkt in de overtuiging dat we moeten doorzetten,” voegt Jozefien Daelemans nog toe. De fundraising loopt deze week nog voort. Soe Nsuki doet in een video op de website van Charlie nog een laatste oproep...