Charlotte Van Acker

charlotte van acker

New kids in town

charlotte van acker

“En opeens verscheen dé vraag in m’n mailbox. Of ik deze maand de nieuwe New Kid in Town wou zijn. Tuurlijk dat. Maar, er is altijd een maar. Maar 1500 tekens, met spaties. Da’s bitter weinig. Want over m’n nieuwe job kan ik dagen aan een stuk vertellen. En dan vervagen die 1.500 tekens in het niets. Daarom geen logisch opgebouwd en chronologisch verhaal, maar gewoon het belangrijkste vooraan. Hallo, ik ben Charlotte. En sinds kort ben ik junior PR-consultant bij LVTPR, aangenaam.

LVTPR dus. In België. En we hebben vanaf ons kantoor zicht op het Atomium. Wat wil een mens nog meer? Vooral als je uit West-Vlaanderen komt, daar zijn we nu eenmaal niet veel gewoon. Hier werk ik trouwens voor toffe IT-klanten als Oracle, Veeam en Extreme Networks, maar ook voor even toffe b2c-klanten. Honeywell, Cellularline en BlueMic, om er zo maar even drie te noemen. Die afwisseling en mix is vrij uniek en maakt het voor mij net zo boeiend, exact wat ik nodig had. Want met jobs die niet echt mijn ding waren, had ik het wel even gehad. Nu leef ik me elke dag uit om alles uit de kast te halen voor mijn klanten op PR-vlak. Advies, persberichten, crisismanagement… Ik draai er mijn hand niet voor om. En de trainingen die we hier krijgen om te groeien in onze job en om onszelf te ontplooien zijn natuurlijk ook heel mooi meegenomen.

Bij LVTPR heb ik gevonden wat ik zocht, en dat voordat ik het zelf goed en wel besefte. Ik leef me de afgelopen tijd echt elke dag uit in een bedrijf boordevol leuke collega’s, elk met zijn eigen unieke achtergrond. Want geef toe, wie rijdt er op een zondag met collega’s helemaal naar Genk om daar veertig kilometer te wandelen voor het goede doel én voor het plezier? Wij wel. En o ja, ik heb Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de UGent, gevolgd door een master Europese Studies.”