Choco bouwt aan relaties voor klanten via online content

Communication / News

Op 16 mei lanceert het platform ‘De ZorgSamen’ zijn tweede webinar. Voor Choco is het al het derde webinar dat ze op twee weken opzet voor haar opdrachtgevers. De relatiebouwers uit Deurne zorgen voor het concept, de promotie, de organisatie en zorgen indien nodig ook voor de content. “Merken komen naar choco omdat ze een hechte relatie willen uitbouwen met hun medewerkers en klanten,” aldus Lotte Huybrechts. “De hele lockdown maakt dat mensen meer dan anders nood hebben aan goede informatie, nieuwe inspiratie en verbinding.” En dat kan perfect via een goed georganiseerd webinar. Zeker nu de drempel naar het beeldbellen bij velen zo goed als weg is.

De ZorgSamen is een informatieplatform ontstaan vanuit Zorgnet-Icuro en de Vlaamse taskforce Covid-19 en ondersteunt het mentale welzijn van alle medewerkers in de zorg- en welzijnssector. “Hiervoor duiken we de TV-studio in en maken we een interactief programma waarin we iedereen actief in zorg en welzijn helpen om in deze zware periode mentaal gezond te blijven. Op 16 mei hebben we ondermeer Peter Adriaensen te gast,” zegt Steven Pauwels van Choco. Ook hier worden makkelijk meer dan 1000 peers bereikt. “Door de samenwerking met Kanaal Z, die de webinars  achteraf ook uitzendt, gaat het kijkersaantal natuurlijk nog een stuk de hoogte in. De stap naar het maken van interactieve TV voor onze klanten is eigenlijk niet meer zo groot.”

Een week geleden werd een webinar georganiseerd voor Organisation Of The Future, waarin onder meer Wouter Torfs en Frans Colruyt getuigden. Meer dan 800 mensen schreven in en tot op vandaag komen er kijkers bij. Ook de reacties blijven binnenlopen. “Het gaat om échte mensen die échte verhalen vertellen, ongefilterd. Authentieker kan niet. Bovendien gaat het over platformen waar je echt aan kan deelnemen en als kijker kan communiceren met wie je ziet. Dat trekt aan, zeker nu,” aldus Steven Pauwels. Volgende maand staan er nog een tweetal webinars op het programma.