Choco deelt z’n lach met toeristische sector

Crea / News

share our smile zaventem

Na de recente aanslagen in ons land vroeg Toerisme Vlaanderen aan choco om het toerisme opnieuw een positieve boost te geven. Het resultaat: de ShareOurSmile-campagne die afgelopen weekend werd gelanceerd op de luchthaven van Zaventem.

#ShareOurSmile staat symbool voor de warme gastvrijheid waarmee Vlaanderen elke toerist ontvangt. Of mensen hier nu genieten van onze cultuur, chocolade of steden: we verwelkomen ze allemaal met een Bourgondische glimlach. En wat meer is: we bezorgen ze er ook één. De campagne roept namelijk zowel medewerkers van de toeristische sector als gasten op om hun positieve ervaringen met de wereld te delen. En dat kan eenvoudig: met de hashtag #ShareOurSmile. Wie meedoet, maakt bovendien kans op een mooie prijs. #ShareOurSmile wordt gepromoot via een online campagne, met live acties en creatieve partnerships. Online zorgde choco voor Shareoursmile.be, een site waarop zowel toeristen als de sector hun big smile kunnen uploaden en sharen. Een heleboel grote namen uit de sector geven het goede voorbeeld: Seppe Nobels, Peter Goossens en Dominique Persoone, om er maar enkele te noemen. Bovendien werkt choco een contentplan uit, om de hele zomer lang campagnefootage te kunnen verspreiden.

Live events brengen de campagne echt onder de burgers (en toeristen): eventteams doorkruisen de volgende maanden het land en delen buttons en ‘smile-flyers’ uit: flyers die aan de neus blijven hangen en zo een grappige smile opleveren. Samen met enkele rondreizende Photo Booths stimuleren de initiatiefnemers iedereen zo nog meer om hun lach te sharen. De resultaten zijn uiteraard allemaal voer voor het contentplan. Ten slotte volgen er de hele zomer lang nog grootscheepse partneracties. De eerste daarvan was de lancering op Brussels Airport, waarbij Milow de gasten verwelkomde, terwijl minister Ben Weyts welcome packs uitdeelde. Bovendien is de inkomhal van Zaventem blijvend ingekleed met een infodesk en hangen er reusachtige affiches. Een warm welkom, zeg maar. Daarnaast staan er nog heel wat samenwerkingen in de steigers. Zie ook hier.

aeroport zaventem share our smile